Opvallend: hittegolf doet libido stijgen
© Vidar Nordli Mathisen

Opvallend: hittegolf doet libido stijgen

Door Elien Renson
Leestijd: 1 min

Hittegolf in de stad. Dat voelen we. We lijken stuk voor stuk weg te kwijnen van de hitte. Dit heeft niet alleen effect op de natuur, maar ook op ons lichaam. Onze hormonen zijn tijdens deze tijd van het jaar talrijk aanwezig, wat een rol speelt in ons libido. Heb jij dit al gemerkt?

It’s getting hot in here…

Hoe hoger de temperaturen, hoe minder we rond ons lichaam kunnen verdragen. We kiezen ervoor om lichtere kledij te dragen. Dikke truien ruilen we met veel plezier in voor rokjes, kleedjes of shortjes.

Seksuologe Talitha werkt bij EasyToys. “Als de temperatuur stijgt, krijgen we meer behoefte aan seks. Dat is ook wetenschappelijk aangetoond. We worden in de zomermaanden meer blootgesteld aan ‘bloot’: korte rokje, korte broeken, zwemkleding etc.”
De zon maakt endorfines -beter bekend als het ‘gelukshormoon‘- aan in onze hersenen. Hierdoor worden we sneller vrolijk en opgewekt. We staan verder ook meer open voor sociale contacten: gaan picknicken, barbecueën, terrasjes doen, … Hier wordt vaak alcohol aan gekoppeld, wat de lust naar seks nog meer aanwakkert.

Speeltijd

EasyToys.nl is een online erotiekshop waar je meer dan 14.000 erotische artikelen kan vinden. Het bestaat sinds 2004 en is onderdeel van EDC-Retail B.V.
Vanaf de tweede helft van juli is er een duidelijke stijging (50%!) in de verkoop van seksspeeltjes, in vergelijking met vorig jaar. Dit betekent een stijging van 65%, wat opmerkelijk veel is. Hoe valt dit te verklaren?

Uit onderzoek blijkt dat deze zomer de erotische afdeling erg in trek is bij mannen. De speeltjes die aangehaald worden in het boek van Heleen van Royen zijn erg in trek. Tijdens de vakantieperiode worden er meer producten verkocht die gemakkelijk passen in een reiskoffer, zoals mini vibrators.

Patrique Benes, marketing manager, vertelt dat de drukte in het magazijn van EasyToys enorm is. Op een zomerdag krijgen ze 1.200 tot 1.500 orders per dag. De zomermaanden juni en juli zijn voor hen altijd de drukste. De reden hiervoor is dat veel mensen bestellen voor de vakantie.

 

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: LONGREAD: Waarom heeft de een meer zin dan de andere?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gezondheid, Lichaam, LOVE, Seks, Seksisme, Zomer.