Must do vanavond: X-MAS Late Night Shopping in Oostende
© Pers

Must do vanavond: X-MAS Late Night Shopping in Oostende

Door Melanie Stuckens
Leestijd: 1 min

Vanavond pakt Oostende uit met een groots shoppingspektakel aan zee. De stad werd voor de gelegenheid helemaal omgetoverd tot winterparadijs en lanceert, in anticipering van de ongetwijfeld vele cadeautjes die je er gaat kopen, zelfs zijn eigen inpakpapier.

Op 1 december, vanavond dus, zet Oostende de kerstperiode feestelijk in. Wie naar zee trekt, kan zich verwachten aan een gezellige late-nicht shopping. Meer dan 150 winkels houden vanavond hun deuren open tot 21 uur en zullen iedereen verwelkomen met een lekker hapje of drankje.

En dat is nog niet alles, want Oostende heeft dit jaar ook zijn eigen, unieke inpakpapier. In het Feest- en Cultuurpaleis staat een team inpakspecialisten klaar om jouw pakje te voorzien van een kerstig, blauw jasje vol ankers, boten, vuurtorens, sneeuwvlokken, schaatsen, dennenbomen, sneeuwmannen, mutsen, kopjes koffie, vallende sterren en natuurlijk ook de #loveoostende. Verhullen waar je je cadeautjes dit jaar gekocht hebt, wordt moeilijk…

Oostende

Pers

Tussen het winkelen en het inpakken door valt er nog heel wat te beleven in Oostende vanavond. Zo worden de straten van de badstad vanavond opgefleurd met modeshows en dj-sets. De echte nachtuilen kunnen het feest zelfs tot in de vroege uurtjes verderzetten tijdens de Montmartre winter Kick-off.

Een hele maand feest

Ook tijdens de rest van december blijft Oostende in feestmodus. Het gezellige Vissersplein en de Kadzandbonenstraat worden tijdens de kerstvakantie omgetoverd tot een echte Christmas Village met meer dan 150 kerstbomen en een hele hoop gezellige kraampjes. En ook in het Napoleonpark kan je terecht voor een kerstmarkt, een glaasje glühwein en (voor wie durft) een partijtje schaatsen op de schaatsvijver.

Oostende

Frieke Janssens

Ben je benieuwd wat er nog allemaal te beleven valt in Oostende deze maand? Surf dan snel naar www.visitoostende.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kerst, Kerstmarkt, Kerstshoppen, Late night shopping, Winter.