Onze top 3 meest stylish afternoon tea’s ter wereld
© The Lanesborough

Onze top 3 meest stylish afternoon tea’s ter wereld

Leestijd: 2 min

Binnenkort een citytrip gepland naar Londen of Kopenhagen? Dan moet je zeker verder lezen, want deze culinaire hoofdsteden zijn ook de thuisbasis van de meest stylish afternoon tea’s ter wereld. Heerlijke patisserie, sandwiches, cocktails en champagne: ze serveren het alle drie op een bordje vol stijl en smaak. Én in een uniek decor. Euh ja, en er is ook thee natuurlijk…

/

Fans van Bridgerton, opgelet!

The Lanesborough in Knightsbridge brengt een exclusieve Queen Charlotte Afternoon Tea in samenwerking met Netflix. Je kan hier dagelijks aanschuiven voor een royale high tea, volledig in Queen Charlotte thema.

Op het menu vind je heerlijke gebakjes terug met sprankelende namen als Danbury Delight en The Lady Violet. En er werd ook speciaal voor de gelegenheid een ‘The Queen Charlotte’ cocktail bedacht: met Fords Gin, Chambord liqueur, veenbessen, lychee, vanille en limoen. De cocktail komt ook in een mocktail versie of je gaat voor een glaasje Moët & Chandon, Taittinger of Krug. Ook de thee is in thema: de Queen Charlotte Blend Afternoon Tea smaakt extra lekker bij de verse scones. Een afternoon tea geschikt voor een koningin en haar besties.

/

Krug & Kopenhagen

Wie in Kopenhagen is, moet hotel D’Angleterre gezien en geproefd hebben. Deze landmark opende in de 18deeeuw al de statige deuren, nadat het koppel Jean Marchal en Maria Coppy er in 1755 restaurant Marchal hadden geïntroduceerd. Dit Michelin-sterren restaurant serveert op zondag een afternoon tea in de prachtige Gallery Hall van het hotel met hoge plafonds en imposante chandeliers. De afternoon tea is in samenwerking met Krug en wij kunnen het bevestigen: de champagne smaakt heerlijk bij de hors-d’oeuvres op basis van truffel, of hapjes met garnaal afgewerkt met zalmeitjes uit de streek. Ook de patisserie is om van te smullen: de frambozenmacarons hebben een fris zuurtje en de citroen meringue is een delicatesse voor het oog en je smaakpalet. Je moet wel zo snel mogelijk reserveren, want de afternoon tea is volgeboekt voor de rest van 2023. Vanaf 16 oktober kan je terug plaatsen reserveren voor begin 2024.

/

Moord (en tea) op de trein

Fans van de boeken van Agatha Christie moeten nu een treinkaartje kopen voor de British Pullman, A Belmond Train. Want dit najaar kan je opstappen in Victoria station voor: A Moving Murder Mystery. Tijdens een namiddag vol suspense word je terug meegenomen naar het jaar 1951, terwijl de trein door het Britse landschap zoeft en jij van een glaasje champi sipt. Je hebt je tweede scone nog maar net binnen en het geroezemoes wordt steeds luider. Wat blijkt? Er is een moord gepleegd op de trein en jij moet het mysterie mee oplossen. Deze rijdende whodunit vliegt in geen tijd voorbij. Geniet van deze unieke afternoon tea en haal de Miss Marple in je boven voor een fantastische namiddag. Want als er iets is wat de Britten goed kunnen: dan is het de perfecte high tea serveren en een moord oplossen. Soms ook tegelijkertijd, zo blijkt. PS: vraag naar het Cygnus-rijtuig, dat werd ingericht door filmregisseur Wes Anderson. The vibes will be vibing!

Lees ook: Glutenvrij eten blijft populair, maar gezonder is het vaak niet

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Afternoon tea, Bridgerton, Wes anderson.