Onze beauty editor selecteert de nieuwigheden van de maand
© Raf Maes

Onze beauty editor selecteert de nieuwigheden van de maand

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Schoonheidsproducten die goed zijn voor je zintuigen en je huid en salons waar je tot rust kan komen of kan roddelen: deze beautymerken, - producten en - plekken die nieuw zijn in ons land vielen ons deze maand op.

/

Een minimum aan overdaad

De Belgische visagiste Sophie Engelen droomde al jaren over een eigen skincaremerk, na meerdere opleidingen als herboriste en nutritioniste, lanceerde ze onlangs Aloïse Botanicals. Het concept: een minimum aan overdaad. Engelen ontwerpt verzorgingsproducten die de zintuigen versterken en het bewustzijn naar het heden te brengen. Aloïse komt van het oud-Germaanse alwiz, of alle wijze: dagelijkse herinneringen aan zowel de alwetendheid van de natuur  en ons intuïtieve begrip. De verzorgende gezichtsolie en hydraterende mist zijn gemaakt met biologische, seizoensgebonden actieve botanische ingrediënten en worden in beperkte hoeveelheden met de hand gemaakt in Italië.

De producten zijn verkrijgbaar bij Blos en Graanmarkt 13, en op de website.

/

Kostbare me-time voor het haar

Nog meer producten Made in Italy, maar dan met een Griekse naam. Ethè is Grieks voor kostbare me-time waardevol besteden. Het haarverzorgingsmerk belooft kwalitatieve en doeltreffende formules met aangename texturen en geuren. Het gamma van shampoo’s, haarmaskers, serums en haarmist is opgedeeld in vier verschillende groepen, naargelang de noden van het haar: Curls, Nutrive, Shine en Repair.

Prijzen vanaf € 16, verkrijgbaar op de website.

/

Highlights, haircuts en roddels

Costa del Kapsalon verruilde eind vorig jaar de Sint-Andrieswijk in voor een gigantisch pand aan de Vlaamse Kaai in Antwerpen. Voor highlights, haircuts en roddels moet je voortaan dus richting Zuid trekken. Het pand is ingericht in de typische vakantiesfeer waar de naam van het salon naar verwijst, maar nu drie x zo groot als de vorige editie. De look and feel van het salon is kleurrijk, tropisch en clean. En het personeel nog altijd even goedlachs en professioneel. Het salon is een bedevaartsoord voor alles wat hot en hip is in Antwerpen, dus wie twijfelt over wat nu weer aan te vangen met die kop haar, moet hier zijn voor het beste advies of gewoon om inspiratie op te doen. Eigenaar en hairstylist Stijn Hillebrant is al jaren een vaste waarde in het Antwerpse, hij werkte onder meer voor Flair en Vogue Nederland. Boek wel op tijd, want je komt steevast in de wachtrij vol bekende namen terecht die allemaal bij Stijn aankloppen voor het perfecte The White Lotus 2-blond.

Costa del Kapsalon, Vlaamsekaai 57, Antwerpen, info en afspraken gaan via Whatsapp op het nummer +32/495.22.75.89.

/

Spa in het bos

Dôme is een welzijnscentrum dichtbij het Zoniënwoud, gewijd aan schoonheid en gezondheid. De spa is geschikt voor twee tot zes personen en biedt een zoutsteensauna, een infraroodsauna, een traditionele Marokkaanse hammam bedekt met wit Carrara-marmer, gekoppeld aan een scrubruimte uitgerust met een verwarmde stenen tafel voor traditionele behandelingen en een warm zoutwaterzwembad. Er is ook een beautyboetiek en een restaurant waar je gezond en biologisch kan eten.

Meer info over de spa vind je op de website van Dôme.

/

Viersterrenmassages

Het Brusselse viersterrenhotel The Hotel gaat een samenwerking aan met het Belgische cosmeticamerk Nadine Samenbier. Het gekende instituut ligt op een paar stappen van het hotel, dus perfect te combineren met een overnachting of een diner in Iris, het restaurant van het hotel. De producten die de schoonheidsexperte gebruikt in haar salon zijn voor 95% van natuurlijke oorsprong. Salembier is gekend voor haar verjongingskuren, tonifiërende en verstevigende massages en kennis van balneotherapie.

Meer info op de website van The Hotel.

Lees ook: Lancôme lanceert inclusieve beautytechtool

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Beauty hotspot, Massage, Spa, Wellness.