9 nieuwe series, films en documentaires in januari op Netflix
© Netflix

9 nieuwe series, films en documentaires in januari op Netflix

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 3 min

Weet je niet wat je op Netflix moet kijken? Elke maand selecteert Marie Claire de beste nieuwe series, films en documentaires die absoluut het kijken waard zijn. Veel binge-plezier deze maand januari!

/

Bij deze de nieuwe series, films en docu’s die net zijn aangekomen (of zullen verschijnen) op het streaming platform. Geniet er van!

Wanneer je wereld van de één op de andere dag op z’n kop staat, is de druk om overeind te blijven hoog. In een tijd waarin iedereen zich over alles wil uiten, altijd op zoek is naar ‘the next big thing’ en achter ieder verhaal wordt gezocht naar drama, lijkt zangduo Suzan en Freek juist rust te vinden. Temidden van alle hectiek vormen zij juist een sterk team. Soms is het gewoon mooi zoals het is en is het delen van  dat verhaal juist hetgeen wat een ander kan inspireren.

/

Hoe leef je met de kennis dat je moeder een moordenaar is? Dat is wat Ginny zal moeten uitzoeken. Wetende dat Kenny, haar stiefvader, niet aan natuurlijke dood is gestorven, moet Ginny nu omgaan met het feit dat Georgia niet alleen vermoord heeft. Haar moeder deed het ook om Ginny te beschermen. Aan de andere kant wil Georgia het verleden liever in het verleden laten. Ze heeft tenslotte een bruiloft te plannen! Het grappige aan Georgia’s verleden is dat het nooit lang begraven blijft… Buckle up peaches, Ginny & Georgia zijn terug en ze zijn chaotischer dan ooit.

Lees ook: De jaren 80 zijn terug & meer trouwtrends in 2023

/

You People – film – 27 januari

Een nieuw koppel en hun families onderzoeken de moderne liefde en familiedynamiek te midden van botsende culturen, maatschappelijke verwachtingen en generatieverschillen in deze komedie van Kenya Barris.

/

Cunk on earth – serie – 31 januari

In deze gevatte BBC serie mockumentaires vertelt Philomena Cunk het hele verhaal van de menselijke beschaving van de prehistorie tot nu. Met alle belangrijke onderdelen van de geschiedenis, wetenschap, cultuur en religie.

/

The Snow girl – serie – 27 januari

Malaga, 2010, Drie Wijzen parade. Het meest magische moment van het jaar verandert in een nachtmerrie voor de familie Martín wanneer hun dochter Amaya in de menigte verdwijnt. Miren, een journaliste in opleiding, begint een onderzoek parallel aan dat van inspecteur Millán dat aspecten van haar verleden zal doen ontwaken die ze graag had willen vergeten. Met de hulp van haar journalistieke collega Eduardo zal Miren niet stoppen tot ze het meisje gevonden heeft. Waar is Amaya Martín? Deze serie is gebaseerd op de thriller van Javier Castillo.

Pamela: A love Story – documentaire – 31 januari

Pamela, a love story is een intiem en humaniserend portret van een van ’s werelds bekenste blonde bombshells. Het volgt het traject van Pamela Anderson’s leven en carrière van klein stadsmeisje tot internationaal sekssymbool, actrice, activiste en liefhebbende moeder.

/

The Price of Family – film – 25 januari

Na vijfentwintig jaar gaat het perfecte gezin uit elkaar. De kinderen, Alessandra en Emilio, verlaten het nest en gaan in de stad wonen. Na enkele maanden tijd beperken de kinderen de relaties met hun ouders tot enkele korte telefoontjes. Ze missen begrafenissen van familieleden, verschijnen ze niet meer op verjaardagen en als laatste strohalm brengen ze geen Kerstmis door met hun familie.

Woedend en wanhopig besluiten Carlo en Anna te liegen door te doen alsof ze zes miljoen euro hebben geërfd van een oude tante om hun kinderen terug te krijgen. Het plan lijkt te werken. Gedreven door de hoop dat ze hun deel van de erfenis kunnen krijgen om hun dromen waar te maken, verschijnen de kinderen op magische wijze weer. Ze verzekerden ze zelfs dat ze Kerstmis met de familie niet kunnen missen. Hoe lang zal de leugen van Carlo en Anna standhouden en welke gevolgen zal ze hebben? Zullen ze Kerstmis met hun kinderen kunnen vieren? En tegen welke prijs?

/

Bling Empire: New York – serie – 20 januari

Maak kennis met een nieuwe groep rijke, verfijnde en hilarische Aziatische-Amerikanen uit New York City, waar de kwaliteit van onroerend goed wordt gemeten aan de hand van het adres, niet aan de hand van het aantal vierkante meters. Gesprekken zijn direct, niet gecodeerd. De concurrentie – voor liefde, geld en macht – is hevig. Miljardairs, CEO’s en mode-iconen – het is een stad waar je alles kunt zijn wat je wilt.

Dog Gone – film – film – 13 januari

Nadat een jonge man en zijn geliefde hond zijn gescheiden op de Appalachian Trail, moeten het baasje en zijn vader een wanhopige zoektocht beginnen om de hond te vinden. Gebaseerd op een ongelooflijk waargebeurd verhaal over vriendschap en heldendaad. Naar het boek “Dog Gone: A Lost Pet’s Extraordinary Journey and the Family Who Brought Him Home” van Pauls Toutonghi.

Lees ook: Woman to watch: Amber Broos

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Documentaires, Films en series, Netflix.