Onze online beauty editor selecteert de nieuwigheden die je moet kennen
©

Onze online beauty editor selecteert de nieuwigheden die je moet kennen

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Beautyworkshops en make-up voor aanstaande bruiden, een make-uplijn geïnspireerd door de cultreeks 'Stranger Things' en een spa waar je je in een Romeinse badplaats waant: deze beautymerken, -producten en -plekken die nieuw zijn in ons land vallen ons deze maand op.

/

Elin Cosmetics’ moodboard voor bruidsmake-up


Visagiste Sabine Peeters startte nog maar net met Elin Cosmetics, het beautymerk dat in het teken staat van vegan make-up borstels, maar weet van geen ophouden. Ze organiseert workshops rond visagie, heeft een tweede verkoopspunt te pakken – haar kwasten liggen vanaf nu bij de niche beautyboetiek Peaufiné in Antwerpen – en lanceerde onlangs Your Softest Moment, een wedding campagne op haar website, vol informatie en tutorials voor aanstaande bruiden. Voor haar eerste blogpost creëerde ze een moodboard met vijf verschillende looks en geeft Peeters advies over bruidsmake-up.

Meer info op de website.

/

Cleane en natuurlijke bruidsmake-up van Cent Pur Cent

Nog meer nieuws voor bruiden die willen stralen. Het Belgische Cent Pur Cent lanceert namelijk hun eerste lijn aan minerale bruidsmake-up. “Na bijna 2,5 jaar mogen we eindelijk opnieuw het feest van de liefde vieren met vrienden en familie. Een belangrijke en romantische dag waarop ik graag te hulp schiet”, zegt oprichtster Caroline Rigo.

Op zoek naar de meest ideale en gezonde make-up producten? De Coup de Foudre Bridal collectie bevat alles wat je nodig hebt om te stralen op je speciale dag. De lijn bestaat uit twee lip oils, twee tinten lipgloss, het Palette d’Amour, dat drie tinten oogschaduw, een highlighter, een pink blush en een mattifyer in warme en neutrale tinten en een verzorgend oog-en gezichtsmasker. Met de Bridal Survival Kit zorg je voor een snelle touch-up doorheen een druk schema.

Info: prijzen vanaf € 4,99, meer info op de website.

/

Een online consultatie bij de dermatoloog

Uit onderzoek is gebleken dat een Belg anno 2022 gemiddeld vier maanden wacht op een consultatie bij een dermatoloog. De Gentse start-up Skindr tackelt deze lange wachttijden met online consulaties met erkende huidartsen die problemen van patiënten sneller diagnosticeren, behandelen en opvolgen. Patiënten uploaden een foto en in minder dan 48 uur worden hun vragen beantwoord. Dat is 90 maal sneller dan de gemiddelde wachttijd voor een standaard consultatie.

Skindr is geen vervanging van een traditionele dermatologische consultatie, maar eerder een aanvulling daarop. Het doel is om patiënten sneller bij te staan en dermatologen meer ruimte te geven in hun agenda. Het platform focust voornamelijk op huidaandoeningen die dringend zijn, maar niet levensbedreigend. De meest voorkomende problemen die behandeld worden, zijn acne, eczeem en psoriasis.

Meer info op de website.

/

Nostalgische eighties make-up van MAC

MAC Cosmetics slaat de handen in mekaar met Netflix voor een make-uplijn geïnspireerd door de griezelige plotlijnen van de cultserie Stranger Things met levendige oogschaduwpaletten, kwasten, lipglosses en blushes die de liefhebbers onderdompelen in de sfeer van de show en de twee tegengestelde universums: de nostalgische jaren ’80 van de menselijke wereld en het donkere mysterie van de Upside Down. Kiezen kan dus uit speels fun versus rebels en donker.

Meer info op de website van MAC Cosmetics en die van ICI Paris XL

Lees ook: Deze slechte gewoonten schaden de huid.

/

Baden als de Romeinen


Thermen Katara, één van de grootste spa’s van België, heeft haar wellnesscomplex in Belsele uitgebreid met maar liefst drie badhuizen. Bezoekers kunnen voortaan onder meer genieten van een IJslands badhuis met een Midsommar Sauna, The Bee Hive en de Thokmay sauna, waar een constante temperatuur van 70° zorgt voor een immuunboost, dankzij de mineralen die vrijkomen uit de zoutstenen. Het Romeins Badhuis brengt een ode aan de aloude badrituelen van de Romeinen. Ideaal voor enkele momenten me-time vol rust en ontspanning.

Meer info op de website.

/

Duurzame en heilzame geuren van Roger & Gallet

Het parfumhuis Roger & Gallet is trots op zijn authentieke Parijse roots, maar is mee met de tijd. Zo koos het merk dit jaar voor een rebranding en ontwierp het een nieuwe iconische flacon. Bovendien haalde het huis alle kleurstoffen uit zijn formules, wat resulteert in een gemiddelde van 95% aan natuurlijke ingrediënten. Onze favorieten uit de nieuwe collectie van de acht verfrissende Eaux Parfumées Bienfaisantes? Het zonnige en rustgevende Néroli, het fruitige Fleur de Figuier, het verkwikkende Cédrat en het fleurige Bois d’Orange, geuren die ons meenemen naar het Zuiden.

Info: Eaux Fraiches van Roger & Gallet, € 21,30 voor 30 ml

Lees ook: Model Adwoa Aboah over mentale gezondheid, eigenwaarde en geuren

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Make-up, Skincare.