Onze favoriete vers- en biosupermarkten
©

Onze favoriete vers- en biosupermarkten

Leestijd: 1 min

Wij hebben het niet zo op wekelijkse supermarktbezoekjes. Tenzij we naar één van deze alternatieve adresjes trekken. Met lokaal geteelde, biologisch verantwoorde producten die van het seizoen zijn. 

FERM Bio Food & Market

Hier koop je niet alleen biologisch geteelde groenten en fruit, duurzame vis en eerlijke producten, je kan er ook eten in het restaurant of eten uithalen. De supermarkt steunt ook sociale projecten.

Färm

Deze Brusselse coöperatieve staat voor bio, duurzaam en lokaal en wil mensen bewust maken van wat ze eten en kopen. Je vindt er veel biologische producten en de meeste dingen zijn lokaal geteeld of komen van een kort circuit. Wie wil, koopt een aandeel in de winkel. Färm breidt verder uit met een nieuwe winkel in Ukkel.

Chyl

Je kan moeilijk één etiket op het Brusselse Chyl kleven: je kan er lunchen, op de eerste verdieping is een schoonheidssalon dat met natuurlijke producten werkt en er is ook een supermarkt met biologische producten die je aan het gewicht koopt. Het idee: je brengt je eigen packaging mee en vult die met net de juiste hoeveelheid om verspilling tegen te gaan. Ook een aanrader voor mensen met een gluten- of lactoseallergie.

Origin’O 

Deze keten van biosupermarkten biedt zowel biologische als ecologisch verantwoorde producten, van voeding over huishoudproducten tot make-up. De voorkeur gaat uit naar lokaal geteelde producten en een zo kort mogelijke keten.

CRU

Bij de overdekte versmarkt CRU – er is er één in Overijse en recent opende een vesting aan het kanaal in Wijnegem – staan authentieke smaken centraal. Fruit en groenten zijn seizoensgebonden, kaasaffineur Van Tricht selecteert de kazen en vlees en vis zijn verantwoord gekweekt en geslacht/gevangen. Bonus: de winkels zijn zeven dagen op zeven open, ideaal om een luie zondag te vullen. De winkels organiseren ook geregeld workshops.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Biosupermarkt, CRU, Versmarkt.