5 vegan adresjes om uit te proberen
© humus x hortense

5 vegan adresjes om uit te proberen

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Plantaardig eten wordt steeds populairder. Toch blijft het voor velen een uitdaging om dit te combineren met een gezellig avondje uit eten. Dankzij onderstaande tips is dit allemaal verleden tijd. Geniet en eet smakelijk bij onze favoriete vegan adresjes in België.

/

Bar Recyclart

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RECYCLART (@recyclartbxl) op

In hartje Brussel vind je de vegan bar en restaurant Bar Recyclart. Verwacht je hier aan een dynamische kaart gevuld met vegan gerechten op basis van seizoensgroenten. Elke dag vind je hier een vernieuwde kaart, waardoor elk bezoek aan Bar Recyclart een verrassing blijft.

Niet alleen de 100% plantaardige menu is goed voor onze wereld. De Brusselse bar en restaurant doet ook aan een vorm van sociale economie. Door samen te werken met werknemers in een tewerkstellingstraject biedt Bar Recyclart een kans aan lagergeschoolde en langdurig werkloze om na maximum twee jaar werken bij hen een vaste werkplek te vinden op de arbeidsmarkt. Iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen!

Bar Recyclart is drie dagen op zeven open voor lunch (Woe – Vr) en één avond op zeven (Do) open voor diner. Adres: Rue de Manchester 13-15, 1080 Molenbeek.

/

Humus x Hortense

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door humus x hortense brussels (@humushortense) op

‘Beste vegan restaurant ter wereld’,  ‘meest duurzame restaurant van België’ en ‘beste groentenchef’, het zijn maar enkele van de vele lovende woorden en titels die dit vegan restaurant al heel heeft gekregen. Humus x Ortense is een botanische cocktailbar meets botanische keuken met een zero-waste beleid. Duurzaamheid is dan ook de rode draad in het hele restaurant, zo hebben de eigenaars geen auto, werken ze met lokale designers en boeren en raden ze hun werknemers aan om met de fiets te komen.

Heeft je vegan hartje zin in een fine dining experience dan is dit gastronomische restaurant zeker en vast iets voor jou.

Humus x Ortense is alle dagen open behalve op zondag en maandag. Adres: de vergnies straat 2, 1050 brussel (elsene).

/

Spritz

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SPRITZ (@spritz_antwerp) op

Dankzij Spritz trattoria en bar in Antwerpen kan je genieten van de beste Italiaanse pasta’s zonder je plantaardig dieet de rug toe te keren. Eigenares met Italiaanse roots, Luna, toverde al haar familiegerechten om tot plantaardige versies en met succes. Vegan moet niet altijd iets ingewikkeld zijn, sommigen zeggen wel eens ‘less is more’, niet waar?

Spritz is open van donderdag tot en met zondag vanaf 18u tot 22u. Adres: Oude Koornmarkt 11, 2000 Antwerpen. 

/

Lento

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lento • Plant Based Foodbar (@lentohasselt) op

In de grootstad van het Belgische Limburg, Hasselt, vind je het plant-based restaurant Lento. In 2019 nog uitgeroepen tot ‘Best Dinner’ volgens de ‘Belgian Vegan Awards’. Lento is Spaans voor ‘langzaam’, dat wil niet zeggen dat je hier een eeuwigheid op je eten moet wachten, gelukkig. Het is vooral de bedoeling om in het midden van de stad eens tot rust te komen en een stap terug te zetten. Alles moet tegenwoordig snel en gehaast gaan, maar niet bij Lento.

Lento is alle dagen open, behalve zondag en maandag. Adres: Zuivelmarkt 34, 3500 Hasselt.

/

Hart

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hart (@hart_antwerpen) op

Even een snelle hap of een heerlijke lunch? Dan moet je bij Hart zijn. De 100% vegan hotspot van Antwerpen is de ideale plek voor een plant-based pannenkoek of Boules de Berlin. Dankzij de herkenbare gerechten die in een vegan jasje worden gestoken, is dit de plek bij uitstek om kennis te maken met plantaardige voeding. Een ontbijt- en lunchbar voor werkelijk iedereen.

Hart is wekelijks open van donderdag tot en met zondag. Adres: Minderbroedersrui 34, 2000 Antwerpen.

Lees meer Marie Claire op: Shopping: duurzaam leven, kies voor deze vegan sneakers, Green Cuisine: Plantaardig eten was dankzij dit merk nog nooit zo makkelijk en Stewardessen richten duurzaam kledinglabel op met knipoog naar luchtvaart.

Tags: Plantaardig, Restaurants, Vegan.