Ontdek de ateliers van Louis Vuitton tijdens Les Journées Particulières
© Asnières - Foto: J. Oppenheim

Ontdek de ateliers van Louis Vuitton tijdens Les Journées Particulières

Leestijd: 1 min

In het weekend van 12 tot 14 oktober organiseert LVMH, het concern waar Louis Vuitton tot behoort, Les Journées Particulières. Tijdens het evenement stellen de bedrijven van het luxeconcern verschillende ateliers, wijnkelders en sites open voor het grote publiek. Louis Vuitton opent als enige maar liefst 5 locaties!

Les Journées Particulières is een uniek evenement georganiseerd door LVMH, het luxeconcern achter merken zoals Marc Jacobs, Givenchy, Guerlain, Louis Vuitton en Bvlgari. Met het weekend wil het concern het grote publiek kennis laten maken met de innerlijke werking van hun innovatieve bedrijven. Het is reeds de vierde editie van dit concept en dit jaar ligt de focus op interactie en ontmoeting.

Tijdens het weekend van 12 tot 14 oktober kan je wereldwijd terecht op 76 verschillende locaties. 39 locaties openen voor de allereerste keer ooit hun deuren voor het publiek. Je kan bij elke site terecht voor een unieke en originele tour, georganiseerd door de host van dat huis. Op het programma staan heel wat ontmoetingen met getalenteerde werknemers zoals juwelenontwerpers, horlogemakers of schoenmakers op het programma. Omdat de focus dit jaar op interactie ligt, kan je ook deelnemen aan verschillende workshops.

Kijk binnen bij Louis Vuitton

Louis Vuitton opent als enige huis maar liefst vijf verschillende sites. Zo kan je het historisch familiehuis Asnières nabij Parijs bezoeken. Ook Les Fontaines Parfumées, waar de parfums van het merk worden ontworpen, opent zijn deuren. Verder kan je deelnemen aan een prototypes workshop in Parijs of een lederwaren workshop in Ducey. Als je bereid bent om iets verder te reizen, kan je ook het schoenenatelier Fiesso d’Artico bezoeken in de buurt van Venetië.

In totaal kan je veertig locaties in Frankrijk bezoeken en 26 plaatsen in de rest van Europa. Op het programma vind je onder andere de abdij van Hautvillers, waar de champagne Dom Pérignon werd bedacht, de Sephora universiteit, het productiehuis van Tag Heuer en nog veel meer! Deelnemen kan door vanaf 13 september een account te creëren op de website. Vanaf 22 september kan je dan een fast track-ticket reserveren voor het gewenste bezoek.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Les Journées Particulières, Louis vuitton.