Wat is nice cream?
Nice cream is een soort smeuïg ijs op basis van banaan. Die wordt gebruikt als vervanger voor alle melkproducten van dierlijke oorsprong in normaal ijs. Je kan er eindeloos mee variëren, aangezien je er zoveel ingrediënten als je wil, hoofdzakelijk fruit, aan kan toevoegen. Het voordeel is dat je voor nice cream geen nood hebt aan een sorbetmaker. Even in de blender, en je kan al meteen genieten van een heerlijk dessert!
Lees ook: 4 heerlijke receptjes voor zelfgemaakte ijskoffie
Opgelet, want je mag nice cream zeker niet verwarren met bananenijs! Om dat te maken wordt de banaan op een bepaalde manier bevroren zodat alle smaak verloren gaat. Bij nice cream plaats je bevroren schijfjes banaan in de blender met enkele ingrediënten naar keuze. Zo krijg je een ultravers, veganistisch, lactosevrij én glutenvrij dessert.
Dit zijn onze favoriete healthy recepten:
Profiteer van het seizoen van zwarte bessen
Zwarte bessen zijn een echt zomerfruit, dus we moeten ervan profiteren zolang het kan! Voor dit recept mix je drie bevroren bananen met zoveel bevroren zwarte bessen als je wil. Voeg afhankelijk van je blender ook een vleugje plantaardige melk toe om het proces iets te vereenvoudigen.
Kies als topping voor perzik. Perzik is namelijk ideaal om de bittere smaak van zwarte bessen deels te verzachten.
Nice cream perzik, munt en basilicum
Neem twee perziken en drie bevroren bananen, twee eetlepels amandelboter en twee tot vier eetlepels plantaardige melk en meng alles samen.
Om er nog meer smaak aan toe te voegen, heb je verschillende opties. Denk maar aan verse munt, basilicum of kaneel.
Haal alles uit spiruline
We hoeven jullie niet langer voor te stellen aan spiruline, de alg vol voedende stoffen die populair is bij Instagram foodies dankzij zijn lichtblauwe kleur.
De dunaliella salina is een andere type alg die je helpt om bruin te worden en ook een beschermende werking heeft. Voor dit recept mixten we simpelweg de twee algen in poedervorm met vier diepgevroren bananen. Werk het dessert af met kokosschilfers en blauwe bosbessen voor het mooiste resultaat.
Nice cream met kokos en ananas
Meng in een blender, afhankelijk van de gewenste hoeveelheid ijs, de schijfjes banaan met bevroren ananas en kokosmelk. Doe daarna stukjes kers in de ijsvormen en roer het mengsel door. Laat vervolgens het geheel een nacht lang bevriezen.
Meer lezen? Holy Happy Belly: 4 Ayurvedische recepten om energiek de zomer in te gaan, De Belgische healthy food scene: 5 labels met een uniek verhaal, Haal Thailand in huis met deze 5 recepten.