Netflix: de nieuwe series, films en documentaires om in juli te kijken
©

Netflix: de nieuwe series, films en documentaires om in juli te kijken

Leestijd: 3 min

Juli markeert officieel het begin van het vakantieseizoen. Deze films, series en documentaires verschijnen komende maand op Netflix en zijn ideaal om mee te bekomen van eindeloze aperitieven in de zon.

/

Films, series en documentaires om in juli op Netflix te bekijken

De Acht Bergen (film) – 1 juli 2023

Op de David Di Donatello filmprijzen kwam ‘De Acht Bergen’ van de Belgische regisseurs Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch onlangs als grote winnaar uit de bus. Lees ons interview met het duo hier terug. Voor wie de film in de cinema gemist heeft, krijgt nu een tweede kans.

Korte samenvatting: de 12-jarige Pietro woont in de stad, maar in de zomers gaat hij naar de bergen waar hij bevriend raakt met Bruno, de enige andere jongen in het dorp. Er ontstaat een hechte vriendschap, met de daarbij horende ups en downs.

/

The King Who Never Was (documentaire) – 4 juli 2023

Deze historische documentaireserie is gemaakt door Beatrice Casiraghi, een Italiaanse journalist en fotomodel. Ze ging op onderzoek en ontmoette leden van de koninklijke familie van Italië, waaronder prins Victor-Emmanuel zelf. Ze belooft schokkende nieuwe onthullingen…

Korte samenvatting: in 1978 werd op het eiland Cavallo in Corsica een jonge Duitse toerist neergeschoten door Prins Victor-Emmanuel van Savoye. De jongeman stierf vier maanden later. Een terugblik op een complexe affaire die de Italiaanse monarchie door elkaar schudde.

/

Wham! (documentaire) – 5 juli 2023

Wake Me Up Before You Go-Go, Last Christmas en Club Tropicana zijn allemaal iconische hits van Wham!, het popduo uit de jaren 80 bestaande uit George Michael en Andrew Ridgeley. De gelijknamige documentaire markeert de verjaardag van het eerste album van de groep, dat 40 jaar geleden uitkwam.

Korte samenvatting: deze documentaire blikt terug op de vijfjarige carrière van het duo, dat maar liefst 30 miljoen platen verkocht. Van hun ontstaan tot het afscheidsconcert in het Londense Wembley Stadium in 1986 voor 72.000 toeschouwers.

/

Back to 15 (seizoen 2, serie) – 5 juli 2023

Als je van feelgood tienerdrama houdt, is deze Braziliaanse serie vast iets voor jou.

Korte samenvatting: in seizoen 1 had de 30-jarige Anita spijt over haar tienerjaren. En door te hard haar best te doen om weer van voor af aan te beginnen, teleporteerde ze zichzelf 15 jaar terug in de tijd… Maar in dit tweede seizoen is Anita niet de enige die met de tijd speelt.

/

The Lincoln Lawyer (seizoen 2, serie) – 6 juli 2023

De serie gebaseerd op de bestsellers van Michael Connell, The Lincoln Lawyer, is terug van weggeweest. Dit tweede seizoen bevat het vierde deel, The Fifth Witness, waarvan het tweede hoofdstuk in augustus op Netflix verschijnt.

Korte samenvatting: advocaat Mickey Haller is weer op het goede pad na een moeilijk periode. Hij gaat opnieuw aan de slag, maar dat verloopt niet van een leien dakje.

/

The Out-Laws (film) – 7 juli 2023

Deze Amerikaanse komedie herenigt de getalenteerde Nina Dobrev met komiek Adam Devine.

Korte samenvatting: Parker is een manager die alles voor elkaar heeft en op het punt staat te trouwen met de vrouw van zijn dromen. Tot de bank waar hij werkt overvallen wordt door mensen die zichzelf de “Ghost Bandits” noemen… Parker is ervan overtuigd dat zijn schoonfamilie hierachter zit.

/

Survival of the Thickest (serie) – 13 juli 2023

Onzeker over je lichaam? Deze gloednieuwe Netflix-serie maakt er snel komaf mee en levert exact de juiste dosis optimisme die we allemaal wel kunnen gebruiken.

Korte samenvatting: Mavis Beaumont woont in New York en is gepassioneerd door mode. Ze is onlangs single geworden en besluit haar leven in eigen hand te nemen en op zoek te gaan naar haar eigen geluk. Omringd door haar vriendenkring is ze vastbesloten om niet op te geven.

/

Bird Box Barcelona (film) – 14 juli 2023

Vijf jaar na het wereldwijde succes van Bird Box komt Netflix met een spin-off. De streamingdienst presenteert Bird Box Barcelona, een post-apocalyptische fantasiethriller die net zo ijzingwekkend belooft te worden als het origineel.

Korte samenvatting: een mysterieuze kracht heeft de mensheid vernietigd, dus Sebastian probeert samen met zijn dochter Anna te overleven in een verlaten Barcelona. Ze vormen een commune met andere overlevenden, maar er loert een duistere dreiging om de hoek…

/

They Cloned Tyrone (film) – 21 juli 2023

Deze offbeat sciencefictionfilm met John Boyega, Teyonah Parris en Jamie Foxx in de hoofdrollen is het perfect excuus om langer voor in je bed te blijven liggen.

Korte samenvatting: na de moord op de lokale drugsdealer Fontaine door zijn rivaal Isaac, lijkt hij de volgende ochtend onverklaarbaar weer tot leven te zijn gekomen. Samen met Slick Charles en Yo-Yo besluit hij dit mysterieuze incident te onderzoeken, en ze ontdekken aanwijzingen die wijzen op een overheidscomplot waarbij experimenten worden uitgevoerd op de zwarte bevolking.

Op zoek naar meer Netflix inspiratie? 5 totaal ongewaardeerde series om te kijken op Netflix, Waarom je ‘The Lost Daughter’ op Netflix vandaag nog wil zien & nog veel meer tips hier.

Redactie Marie Claire De artikels van >