HOTSPOT: Unieke Negroni bar komt naar Antwerpen
© Martini Caffè Torino, Antwerpen

HOTSPOT: Unieke Negroni bar komt naar Antwerpen

Leestijd: 1 min

Noteer 30 maart maar alvast in het groot en in het rood in je agenda, want dat is de dag dat België's allereerste Negroni bar de deuren opent in Antwerpen. En dat maar voor één maand, dus zorg dat je erbij bent!

Met Caffè Torino bracht Martini vorig jaar de eerste vermuteria naar België. Na Gent komt de pop-upbar dit jaar naar Antwerpen, waar de Negroni in de spotlights zal staan, bij ons nog een nobele onbekende, maar in Italië een heuse klassieker onder de cocktails. Antwerpen krijgt er daarmee niet alleen een leuk pop-up aperitiefadresje bij, maar ook een heuse trekpleister, want Martini’s Caffè Torino mag zichzelf zowaar één van de weinige Negroni hotspots ter wereld noemen.

Martini Caffè Torino, Antwerpen

Dat heeft de bar voornamelijk te danken aan het feit dat de uitbating gebeurt onder de vleugels van het New Yorkse Dante, een van ’s werelds meest invloedrijke aperitivo bars en nummer 34 op de vermaarde World’s Best Bars lijst. De signature Negroni van Dante eigenaar Naren Young is dan ook een must taste!

Maar er is meer. Veel meer. Caffè Torino neemt je ook mee op wereldreis door je Negroni’s aan te bieden uit elk continent, net als signature cocktails uit 6 verschillende tijdzones. Aan jou dus om te kiezen of je gaat voor een Negroni uit Dubai, Sydney, Bologna, Singapore of Chili. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je wekelijks ook proeven van een Negroni gemaakt door Belgische topbarmannen zoals Charly Lebrun (Bistro Des Anges), Dieder Van den Broeck (Dogma), Jurgen Lijcops (Bar Burbure) en Manuel Wouters (SIPS).

Martini Caffè Torino, Antwerpen

Wie aperitiefcocktails zegt, zegt uiteraard ook knabbels, en die worden voor de gelegenheid voorzien door Francesco & Julia, twee koks die stilaan een begrip zijn geworden voor al wie houdt van lekker Italiaans eten in het Antwerpse. Verwacht dus heerlijke aperitiefhapjes, op maat gemaakt bij je Negroni. Neem je het liever mee naar huis? Dat kan ook, want zowel de hapjes als de drankjes (al dan niet in een gepersonaliseerde fles) zijn in afhaalversies beschikbaar.

Martini Caffè Torino 2017, van donderdag 30 maart tot zondag 23 april, Sint-Antoniusstraat 2, 2000 Antwerpen, open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16u.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Antwerpen, Hotspot, Martini, Pop-up bar.