Natuurlijke cosmetica: flower power voor elk huidbeeld
© Dr.Hauschka

Natuurlijke cosmetica: flower power voor elk huidbeeld

Leestijd: 2 min

De huid – ons grootste orgaan – heeft een indrukwekkend zelfherstellend vermogen. Verzorgingsproducten horen dat aspect niet over te nemen maar dienen de huid juist bij te staan in dat proces. De 100% natuurlijke cosmetica van Dr. Hauschka ondersteunt de huid optimaal en benut daarvoor de kracht van planten.

Bij Dr. Hauschka ligt balans al meer dan een halve eeuw aan de basis van elk beautyproduct dat het merk op de markt brengt. Ook de nieuwe verzorgingslijn, die bestaat uit drie vloeibare dagcrèmes, is ontwikkeld om de huid in balans te krijgen.

Dr. Hauschka heeft een holistische kijk op de mens. Bij ons zijn ‘inner beauty’ en ‘outer beauty’ onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mooi ben je vanbinnen én vanbuiten.” – Marlijn van Straaten, CEO van Dr. Hauschka Benelux.

De dagcrèmes zitten boordevol plantenkracht en hun lichte formule trekt snel in. Ze hydrateren, verzorgen én beschermen de huid de hele dag lang. Elke crème behandelt een verschillend huidbeeld en vormt een goede basis voor make-up. Ontdek welke vloeibare dagcrème speciaal voor jouw huidtype werd ontwikkeld:

Huidbeeld: droge, doffe huid

De Activerende Vloeibare Dagcrème stimuleert de natuurlijke vocht-en vethuishouding van de droge, doffe huid en zorgt bovendien voor een mooie glow. Vochtarme huid is een veelvoorkomend probleem dat in vele gevallen wordt veroorzaakt door een niet goed functionerende huidbarrière. De Activerende Vloeibare Dagcrème bevat natuurlijke steringrediënten die de oorzaak van het probleem aanpakken zoals abrikozenpitolie, die de huid diep hydrateert en zijdezacht laat aanvoelen. Sint-janskruid versterkt dan weer de huidbarrière en wortelolie ondersteunt de huid die te weinig talg aanmaakt, waardoor deze blijvend verzorgd en beschermd blijft.
Beauty hack: Een droge, doffe huid kan het gevolg zijn van teveel piekeren of overdenken. Ga daarom dagelijks een halfuur wandelen, zet je zintuigen aan en sta stil bij wat je ervaart om je balans terug te vinden.

Huidbeeld: gevoelige huid met roodheid

De Kalmerende Vloeibare Dagcrème beschermt en egaliseert de gevoelige huid die snel rood wordt. Dit met behulp van bestanddelen als Hondsroos, een plant met hydraterende en verbeterende eigenschappen dankzij een hoog gehalte aan vitamine A en C. Maar ook biologische avocado-olie, geperst uit het vruchtvlees – en niet uit het restproduct van de avocado: de pit, zoals conventionele cosmeticamerken doen.

dr.hauschka crème

Dr. Hauschka

Huidbeeld: gemengde huid met onzuiverheden

De Balancerende Vloeibare Dagcrème brengt de gemengde huid met een glimmende T-zone en droge wangen in balans en vermindert onzuiverheden. Een hormonale disbalans ligt vaak aan de basis van dergelijk huidbeeld. De crème bevat Wondklaver, dat een sterk regenererende kracht heeft maar ook Akkerpaardestaart, een van de oudst levende planten op aarde die de huid een sterke en heldere structuur geeft. Oost-Indische Kers werkt ontstekingsremmend en gaat onzuiverheden te lijf.
Beauty hack: Neem regelmatig een (voeten)bad met salie. Dit werkt zuiverend en balancerend op je talgproductie én je geest. Aangezien je huid werkt als een spons is een (voeten)bad een heel effectieve manier om aan je gezondheid bij te dragen.

Clean beauty

Clean beauty is voor Dr. Hauschka geen trend, maar traditie. Het beautymerk streeft duurzaamheid en kwaliteit na in alle aspecten van het productieproces. Zo haalt het haar grondstoffen voornamelijk uit haar eigen biodynamische tuin in het Duitse Eckwälden, via wildpluk of van eigen opgezette fairtradeprojecten over de hele wereld. Dr. Hauschka verzilverde hiermee het NaTrue-kenmerk, een label voor dierproefvrije en natuurzuivere cosmetica met minstens 70% biologische ingrediënten. De producten van het merk bevatten bovendien geen synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, minerale oliën (oliën afkomstig uit petrolium en aardolie), parabenen, siliconen en polyethyleenglycol (PEG). Bovendien staat Dr. Hauschka in kader van  fairtradeprojecten ruim 700 boeren bij in het bedrijven van de biologische landbouw. Hierbij deelt het merk haar kennis en voorziet het de boeren van goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon. Tenslotte staat Dr. Hauschka erop de gronden waaruit het grondstoffen ontgint steeds rijker achter te laten dan het merk ze oorspronkelijk aantrof.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Dr. Hauschka.

drhauschka.be

Lees ook:

Pigmentvlekken verminderen: Dit werkt echt tegen hyperpigmentatie

Nachtcrème versus dagcrème: heeft je huid ’s nachts echt een andere verzorging nodig dan overdag?

De beauty- en badkamergeheimen van Pascale Naessens

 

Commercieel team De artikels van >

Tags: Dagcrème, Dr.Hauschka, Natuurlijke cosmetica.