Nachtcrème versus dagcrème: heeft je huid ’s nachts echt een andere verzorging nodig dan overdag?
© Shutterstock

Nachtcrème versus dagcrème: heeft je huid ’s nachts echt een andere verzorging nodig dan overdag?

Leestijd: 1 min

Het antwoord is neen! In tegenstelling tot wat men altijd dacht blijkt nu dat je huid je verzorgende crème overdag  beter opneemt dan 's nachts! Enkel een SPF heb je 's nachts niet nodig. Verder moet je dus geen onderscheid maken tussen je dag- en nachtcrème.

Onderzoeksjournaliste Paula Begoun, bekend van haar kritische beauty website Paula’s Choice licht toe:

Het idee dat je huid ’s nachts ontvankelijker is om de ingrediënten op te nemen van je crème blijkt een fabel. Men dacht dat een lichaam in rust zich meer kon toeleggen op het herstellingsproces van de huid maar het omgekeerde blijkt waar.

Je huid herstelt niet beter tijdens de nacht dan tijdens de dag. Onderzoek toont zelfs het tegenovergestelde aan: omdat je overdag actief bent, je spieren  in beweging zijn en je bloed sneller stroomt, werkt ook je huid meer. Daardoor is ze dus net beter in staat is om voeding op te nemen. Indien je dagcrème geen SPF bevat, kan je hem ook perfect als nachtcrème gebruiken! reden te meer dus om je huid overdag te voorzien van de nodige ingrediënten zoals retinol, peptides, AHA’s, vitamine C, antioxidanten,…” Aldus Paula.

Paula Begoun schreef 20 boeken over huidverzorging waarvan er meer dan 2,7 miljoen werden verkocht. Deze beauty goeroe werd bekend om haar  kritische en grondige onderzoeksjournalistiek in huidverzorging. Ze bracht over vele ingrediënten in crèmes de waarheid aan het licht en werkte reeds veel beauty fabels de wereld uit.

Lees hier welke ingrediënten  je huid nu echt nodig heeft om zo goed mogelijk te functioneren en zo lang mogelijk jong te blijven.

Lees hier over de verbluffende feiten die je nog niet wist over de zon!

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Nachtcrème, Paula Begoun, Paula's Choice, Verschil met dagcrème, Verzorging.