Naomi Campbell is voorstander van een Afrikaanse Vogue
© Shutterstock

Naomi Campbell is voorstander van een Afrikaanse Vogue

Door Emilie Gharbi & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Het Engelse model Naomi Campbell wil dat er een Afrikaanse versie van Vogue, the bible of fashion, komt. Ze wil zo het continent de kans geven om zich op de kaart van de mode-industrie te zetten.

Onlangs was het Britse topmodel in Nigeria. Ze defileerde hier tijdens haar bezoek op de Arise Fashion Week, een evenement dat plaatsvond van 30 maart tot 2 april 2018.  Zoals we van haar gewoon zijn zetten Naomi Campbell haar beste (en mooiste) beetje voor, maar ze maakte ook van de gelegenheid gebruik om de aanwezige Afrikaanse ontwerpers te bedanken.

Vogue Arabia werd vorig jaar gelanceerd in de Perzische Golf. Vogue Africa zou de volgende stap moeten zijn.

Vervolgens riep het iconische model op tot de creatie van een Afrikaanse editie van Vogue. “Het is tijd om een Vogue Afrika te creëren. Vogue Arabia bestaat al. Logisch zou zijn mocht ook Afrika volgen.  Dit continent heeft nooit de kans gehad om een bijdrage te leveren aan internationale mode”, zei ze in een interview met Reuters.

Weinig controverse

Met dit initiatief wil men de Afrikaanse ontwerpers het gevoel geven dat ze het echt verdienen. Het is geen geheim dat enorm veel merken zich laten inspireren door het continent. Het supermodel heeft daarom haar bedoelingen duidelijk gemaakt. Toch zitten sommige internetgebruikers nog met vragen:

Gaan we liever naar een Vogue Afrika, waar al het modenieuws van het hele continent in komt? Of eerder naar een editie van het tijdschrift per land, dat focust op de meer lokale mode? Only time will tell. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘Fashion Week: 7 streetstylefotografen om te volgen op Instagram‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Afrika, Modetijdschrift, Naomi Campbell, Vogue.