Nagelinspiratie: de reverse french tip
© Unsplash

Nagelinspiratie: de reverse french tip

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Een manicure is altijd een goed idee. Maar na een tijdje heb je zo wat elke kleur, stijl en lengte al eens gehad. Ben je nog op zoek naar een nieuwe, verfrissende look voor je nagels? Probeer dan eens de reverse french tip. 

/

Klassieke reverse french tip

Deze nagellook geeft een nieuwe dimensie aan de french nails zoals we ze al jaren kennen. In de plaats van het randje aan het uiteinde van je nagel te plaatsen, kom de rand aan de kant van je nagelriem. Dit geeft je nagels wat meer diepte.

/

Het beste van 2 werelden

Kan je niet kiezen tussen de gewone en de reverse french tip? Ga dan voor een combinatie van de 2. Je voegt makkelijk nog een extra touch toe door af te wisselen tussen verschillende kleuren.

Lees ook: 10 weetjes over het nieuwe IT-product van Chanel: hun eerste lipstick in glas

/

Omgekeerde boog

Maak de boog evenwijdig aan die van het uiteinde van je nagel in plaats van je nagelriem te volgen. Tip: als je voor de reverse french tip een kleur kiest die dicht bij je huidskleur ligt, voorkom je een duidelijke uitgroei.

/

De echte klassieker

Dit is de aller eenvoudigste manier om de manicure toe te passen. Wie denkt aan french nails denkt meteen aan de minimalistische nagels met enkel een wit randje aan het uiteinde.

/

Een beetje afwisseling

Laat op een paar nagels de reverse french tip aanbrengen en wissel af met een gewone french tip. Dit zorgt voor een speels detail en hoogstwaarschijnlijk ook een heleboel complimenten.

Lees ook: 5 onmisbare beauty-apps

/

Trek de lijn door

Als je meer diepte wil toevoegen aan je nagels kan je de lijn langs een of beiden kanten naar boven doortrekken. Als je het aan een kant doet, maak je je nagels nog interessanter doordat je een schaduweffect creëert.

/

Speel met vormen

Hoewel de klassieke french tip altijd een boogje is, kan je hiermee ook variëren. Een golvende lijn, stippellijn of een driehoek, met een beetje fantasie zijn de mogelijkheden eindeloos!

Lees ook: Geel domineert de najaarscollecties en dit zijn de 20 mooiste items

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gelnagel, Inspiratie, Manicure, Nagels.