10 weetjes over het nieuwe IT-product van Chanel: hun eerste lipstick in glas
© Chanel

10 weetjes over het nieuwe IT-product van Chanel: hun eerste lipstick in glas

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Het Franse huis Chanel neemt de vlucht vooruit met een lippenstifthouder in glas en metaal, gestript van plastic. De creatie, luxueus en duurzaam, is een unicum. Dit moet je weten. 

/

1. De huls

De huls van 31 Le Rouge is geïnspireerd op de iconische art-decotrap in 31 rue Cambon, Gabrielle Chanels toevluchtsoord in hartje Parijs. Het is de eerste glazen lippenstift van Chanel, een primeur in de cosmeticawereld.

2. Vier jaar

Het duurde vier jaar om van de elegante huls een stevige huls te maken. Chanel deed een beroep op de expertise van een meester-glasblazer uit Japan om de slanke lijnen te snijden. Dit technisch hoogstandje doet geen afbreuk aan de esthetiek.

Lees ook: Dit is waarom een vitamine C serum niet in je make-up routine mag ontbreken

3. Magnetische ringen

De huls is bezet met twee goudkleurige, magnetische ringen. Die ringen moeten het glas beschermen als je de lipstick sluit, maar ze maken ook het gekende en geliefde klikgeluid van de sluiting van een Chanel-handtas.

/

4. Sylvie Legastelois

De ontwerpster van de flacon, Sylvie Legastelois, werkt al meer dan 35 jaar voor Chanel en is het geheime wapen van het bedrijf. Ze bedacht onder andere de parfumflessen van Gabrielle en Chance, de Rouge Allure-lipsticks en de twist-up-reissprays.

5. Duurzaam

De lipstick moest duurzaam zijn. Alle plastic werd gestript. “In de jaren 70 was plastic innoverend, makkelijk te produceren en functioneel”, zegt Legastelois, “maar vervuilend. Deze lipstick bestaat uit glas en metaal. Misschien – en hopelijk – wordt het binnen 10 jaar standaard om deze creaties te ontwerpen, maar anno 2023 is het een grote uitdaging.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CHANEL (@chanelofficial)

6. Premier rouge

In 1924 creëerde Coco Chanel een eerste lippenstift met de naam Premier Rouge. Het rood stond synoniem voor kracht.

7. 12

31 Le Rouge komt in 12 kleuren. De formules zijn zo ontworpen dat elke tint bij iedere huidtint past. Hoofdingrediënt is de gardenia, waarvan de extracten de lippen verzachten en verzorgen, en zelfs een slow-aging effect hebben.

/

8. Gabrielle Chanel

De namen van de lipsticks verwijzen telkens naar een aspect uit het leven en werk van Gabrielle Chanel. Rouge Fétiche verwijst naar de karmozijnrode, flanellen linten die Mademoiselle om haar enkels droeg voor geluk tijdens presentaties van nieuwe collecties. Rouge 2.55 is dan weer een geraffineerd granaatrood, geïnspireerd op de voering van de iconische 2.55-handtas.

9. Verwisselbaar

De navullingen zijn verwisselbaar en worden geleverd met een beschermdop, wat betekent dat ze kunnen worden ingeruild en opnieuw verzegeld zonder de hele kogel te verbruiken.

10. Mattelassé

De pouch is gemaakt van mattelassé, net als de iconische handtassen. “De bedoeling van mijn ontwerp is dat je de lippenstift kan doorgeven van familielid op familielid. Net als een tas van Chanel”, besluit Legastelois.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Hebben: huidverzorgingsproducten die wetenschappelijk onderbouwd zijn

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Chanel.