Must see: Nike lanceert mini-documentaire Portraits Of Speed
© Pers

Must see: Nike lanceert mini-documentaire Portraits Of Speed

Door Aurélie Boffé
Leestijd: 1 min

Het is bijna zover: het Europees Kampioenschap atletiek staat voor de deur! Bekroonde documentairemaker Ian Derry maakte ter gelegenheid een driedelige serie waarin hij het verhaal brengt van 3 deelnemers.

In slechts 48u filmde Ian Derry Portraits of Speed, een mini-documentaire over het persoonlijke parcours van Dafne Schippers (wereldkampioene op de 200 m), Reece Prescod (100 m sprint) en Konstanze Klosterhalfen (loopster op de 1500 m), en de prestaties die ze in binnenkort in Duitsland willen neerzetten.

 

 

Je zal in de serie iconische locaties zoals onder andere de luchthaven Tempelhof en de tunnel Messedam herkennen, waar de topatleten gefilmd worden tijdens hun trainingen. Derry toont ons ongefilterde beelden van de fysieke en psychologische voorbereiding van de drie deelnemers in de aanloop naar het EK atletiek.

 

Met Portraits of Speed wilde ik laten zien wat zij moeten doen om hun snelheid te verbeteren. Atleten trainen levenslang voor een piepklein verschil van misschien slechts enkele centimeters. Voor mij was het een waar privilege om een authentiek visueel portret te maken van hun fysieke capaciteiten en uiting te geven aan hun stem en hun verhaal. – Ian Derry

 

Portraits of Speed is net in première gegaan in het Nike Fast Lab, maar jij kan de filmpjes nu ook al bewonderen. Veel kijkplezier!

 

Dafne Schippers

 

Reece Prescod

 

Konstanze Klosterhalfen

 

Nike organiseert op 5 augustus de Nike Fast Lab Experience, een reeks trainingen en seminaries met feedback van professionele atleten. Leden kunnen de hele dag door sessies bijwonen met onder andere besprekingen over de juiste voeding voor lopers, exclusieve interviews, of gepersonaliseerde trainingsprogramma’s. Dat wil je toch niet missen?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Atleten, Atletiek, Documentaire, EK, Nike, Portraits of speed.