Ons interview met Musical.ly’s Lisa & Lena en Stien Edlund
© Pers

Ons interview met Musical.ly’s Lisa & Lena en Stien Edlund

Door Laura de Coninck & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 2 min

De vijftienjarige tweelingzussen Lisa en Lena hebben op de Musical.ly app dubbel zoveel volgers als de Belgische bevolking telt. Wel 24,3 miljoen! Ook de Vlaamse Stien Edlund doet het erg goed met haar 647.000 fans. Beide waren vorige week in Antwerpen, naar aanleiding van een Musical.ly event in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Wij hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om hen een paar vragen te stellen.

Doet de naam van de app Musical.ly bij jou geen belletje rinkelen? Dan heb je ongetwijfeld geen tienerdochter (of -zoon) in huis. De app waarmee je korte video’s van jezelf de wereld in kan sturen terwijl je (creatief) playbackt op de grootste hits is bij jongeren momenteel razend populair. De teller van het aantal gebruikers staat op 200 miljoen en dat getal groeit nog elke dag.

Menig tienermeisje sprong dan ook een gat in de lucht toen bekend raakte dat Lisa & Lena, een Duitse tweeling uit Stuttgart die razend populair is op de app, begin november naar België zouden komen voor een Lisa and Lena Meet & Selfie Hang. 

Onder hen ook Noa, de tien jaar oude dochter van beautyredactrice Laura en superfan van de playbackende zussen. Haar zenuwen trotserend, haalde ze haar mooiste Engels boven om Lisa en Lena een paar vragen te stellen. En ook de Belgische Stien Edlund mocht plaatsnemen op haar bank.

Lisa & Lena, het volledige interview

Voor wie Musical.ly niet kent, hoe werkt de app?

“Het is een playback app die vertraagd de tekst afspeelt zodat je hem makkelijk kunt dubben. Je kunt tegelijkertijd dansen, gebruikmaken van grappige ingesproken teksten of zelf liedjes ingeven. Je kan er heel creatief mee aan de slag. De opname duurt maar 12 seconden.”

Hoe werden jullie zo succesvol en kregen jullie zo veel volgers?

“Ik denk dat je dat aan onze fans moet vragen, dat weten we zelf ook niet goed. Maar het is echt ongelooflijk. 24.300.000 volgers. Soms dringt het tot ons door en dan denken we: wat gebeurt hier allemaal, dit is gewoon immens!”

“Het is vanzelf gekomen. We vonden het leuk om grappige filmpjes op te nemen, dus begonnen we een Instagramaccount zodat we de filmpjes met onze vrienden konden delen. Zo kregen we steeds meer volgers. En het gekke is dat we verschillende accounts hadden waarvan één maar 50 volgers telde. Sommige filmpjes werden opgepikt en zo groeiden we uit.”

Wat is jullie sleutel tot succes? 

“We willen altijd iets nieuws maken. Ook willen we een boodschap doorgeven: blijf jezelf, blijf lachen, droom het en doe het. Dus probeer zelf iets te maken, kopieer geen anderen, en hou zaken die privé zijn ook privé. Eens iets op het internet verschijnt, krijg je het er niet zomaar weer af.”

“We gebruiken ook geen liedjes met gemene teksten of foute woorden, en dat is soms moeilijk. Want er zijn erg leuke liedjes die soms één woord hebben dat niet door de beugel kan. Helaas kunnen wij het dan niet gebruiken. We houden erg veel rekening met onze outfit en dragen enkel kleding die niet te veel blootgeeft, dat vinden we heel belangrijk.”

musical.ly

Pers

Volgen jullie dans- of acteerlessen? 

“We gaan naar de academy school en zijn net gestopt met de gewone middelbare school. Dus vanaf nu krijgen we geen wiskunde meer maar heel veel dans en acteerlessen, alles wat we nodig hebben om ons creatief te ontplooien.”

Is het soms vervelend om constant aangesproken te worden voor handtekeningen en selfies? 

“Het is iets positiefs, we zijn onze fans heel dankbaar. We hebben tenslotte alles aan hen te danken en dat houden we altijd in ons achterhoofd. Maar wanneer we aan het eten zijn bijvoorbeeld, vragen we soms of het ook op een ander moment mag. Het komt niet altijd even gelegen, maar we houden ervan om onze fans te ontmoeten.”

Jullie hebben ook een eigen kledinglijn, hoe is dat?

“Dat is super! We maakten vroeger altijd ontwerpen via Topmodel kleurplaten waarop je zelf je kleding kon uittekenen. En nu worden onze ontwerpen ook echt uitgevoerd in een kledinglijn!”

Wat willen jullie later worden? 

“We droomden ervan om actrices te worden. En dankzij Musical.ly krijgen we ook echt die kans. Dus droom het en doe het gewoon!”

En voor al wie nu benieuwd is naar wat Lisa & Lena precies doen op Musical.ly, zie hier een compilatie van hun best video’s.

Stien Edlund kan je hier aan het werk zien.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Lisa and Lena, Musical.ly, Stien Edlund.