MoMa New York vertelt geschiedenis van de mode in 111 iconische stukken
© Links: MoMa, rechts: Shutterstock

MoMa New York vertelt geschiedenis van de mode in 111 iconische stukken

Leestijd: 1 min

Staat er binnenkort een tripje naar New York op de planning? Breng dan zeker een bezoek aan het Museum of Modern Art, want tot 28 januari kan je er nog de expositie 'Items: is fashion modern?' bezichtigen. Een niet te missen tentoonstellingen voor modeliefhebbers!

Het Museum of Modern Art, of kortweg het MoMa, is een van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst ter wereld. Als je een citytrip maakt naar New York, moet je zeker een uitstap plannen naar het MoMa, want de vaste collectie is absoluut de moeite waard. Je vindt er onder andere De Sterrennacht van Van Gogh, maar ook vele andere werken van beroemde artiesten zoals Picasso, Mondriaan, Warhol en Pollock.

Op 1 oktober werd de tijdelijke tentoonstelling Items: is fashion modern? geopend in het museum. In de tentoonstelling kan je 111 kledingstukken bewonderen die allemaal een sterke impact hebben gehad op onze wereld in de 20ste en 21ste eeuw. Je vindt er wereldberoemde stukken, zoals de Levi’s 501 en de little black dress, maar ook heel wat culturele kleding zoals de sari en de keppel. Daarnaast worden er ook telkens verschillende ontwerpers, ingenieurs en ontwikkelaars uitgenodigd om hun kennis over kleding te delen.

In de tentoonstelling kan je ook een replica van de allereerste Havaianas flipflops uit 1962 bewonderen. De Havaianas zijn oorspronkelijk gebaseerd op de Japanse Zori. Tegenwoordig zijn ze een onmisbaar modeaccessoire geworden voor op het strand en daarom is het niet verwonderlijk dat het iconische accessoire een plaats kreeg in de leuke expositie.

MoMa

Pers

Items: is fashion modern? is de eerste tentoonstelling in het MoMa sinds 1944 die volledig gewijd is aan mode. Alle producten zijn gepresenteerd in een iconische setting en ze worden ondersteund door foto’s en videomateriaal om de geschiedenis van de items te verduidelijken aan het publiek. De expo loopt nog tot en met 28 januari 2018.

‘Items: is fashion modern?’ Nog tot 28 januari 2018 in het MoMa, The Museum of Modern Art, 11 West 53 Street, Manhattan, New York (VS).

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Havaianas, Is fashion modern, Items, MoMA.