Chocoladecake met banaan en pinda’s
Ingrediënten voor 10 stukken
- 2 bananen
- 40 g pinda’s
- 400 g mix voor chocoladecake
- 2 vrije-uitloopeieren
- 30 g pindakaas
- 50 g biologische crème fraîche
- 40 g roomboter
- 80 ml water
- 1 el suiker
Bereidingswijze
- Haal de roomboter uit de koelkast, weeg 40 g af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 2 bananen in plakjes. Hak de pinda’s grof. Bekleed een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier.
- Mix in een grote kom met een (hand)mixer de cakemix met 80 ml water, de boter, 2 eieren en de pindakaas tot een egaal beslag. Voeg de helft van de pindastukjes en de helft van de banaan toe en schep met een lepel voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de ronde taartvorm met bakpapier.
- Leg de rest van banaanplakjes bovenop en duw ze lichtjes in het beslag. Bestrooi met de rest van de pinda’s.Bak de chocoladecake 25 – 30 minuten in de oven. Meng intussen in een kleine kom de crème fraîche met 1 el suiker. Bewaar in de koelkast tot serveren.
- Controleer met een satéprikker of de chocoladecake gaar is. Is het beslag nog te vloeibaar? Bak de cake dan nog enkele minuten.Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snijd in circa 10 stukken. Serveer elk stuk taart met een lepel crème fraîche.
Recept afkomstig van HelloFresh.
Chocoladecake met ganache
Ingrediënten voor twee personen
- 200 gram chocoladedruppels
- 4 eieren
- 200 gram bastardsuiker
- 200 gram bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 250 gram roomboter
- 1/4 tl zout
Bereidingswijze
- Weeg 200 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Smelt de helft van de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Haal de glazen kom van de pan af en laat iets afkoelen.
- Meng in een grote kom de roomboter, basterdsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng als laatste de afgekoelde vloeibare chocolade door het beslag.
- Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 – 55 min in de oven.
- Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Smelt de overige chocoladedruppels ook au bain-marie. Haal van de pan af en meng er 1 el boter doorheen. Giet de ganache over de cake en snijd in plakken.
Recept afkomstig van HelloFresh.
Brownies met ruby chocolade
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten roomboter
- 200 gram ruby chocolade
- 2 eieren
- 200 gram perenrood suiker voor stoofperen
- 50 ml volle melk
- 1 mespunt zout
- 125 gram tarwebloem
- 5 gram gevriesdroogde fruit mix
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de helft van de chocolade in stukken en smelt al roerend in delen door de gesmolten boter. Neem zodra het een homogeen mengsel is de kom van het vuur en laat iets afkoelen.
- Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Verwarm de melk in een steelpan. Spatel de gesmolten chocolade en melk door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.
- Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem de roze brownie uit de oven en laat helemaal afkoelen.
- Breek ondertussen de rest van de chocolade in stukken en smelt in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Schenk de gesmolten chocola over de afgekoelde brownie en verspreid met een spatel gelijkmatig over de bovenkant. Laat de chocola ook over de randen lopen. Verkruimel het gevriesdroogde fruit erover. Laat de brownie in ca. 60 min. opstijven in de koelkast.
Recept afkomstig van Albert Heijn.
Lees meer Marie Claire op: Xandres lanceert voor het eerst sportkledij dankzij inspiring women-samenwerking met Recto Verso, 30 cadeaus die mama’s écht willen krijgen voor Moederdag en Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in mei.