Met Gala 2022: de meest spectaculaire looks van de avond
© Getty Images

Met Gala 2022: de meest spectaculaire looks van de avond

Door Malvine Sevrin  & Timon Van Mechelen
Leestijd: 1 min

Op het Met Gala in New York stelen beroemdheden traditioneel de show in de meest extraverte looks. Waar vorige editie nog enigszins beperkt plaatsvond door corona, kon Hollywood zich gisterennacht weer ongestoord laten gaan. Wij zetten de meest spectaculaire outfits op een rij.

/

De Hollywood-elite kwam op maandag 2 mei bijeen in het Metropolitan Museum of Art Costume Institute in New York om fondsen te werven. En zoals gewoonlijk haalden ze opnieuw alles uit de kast om de reputatie van meest glamoureuze liefdadigheidsevenement alle eer aan te doen. Het thema van de expo die vooraf gaat aan het gala was dit jaar is ‘In America: An Anthology of Fashion’. De dresscode van het gala was deze keer ‘Gilded Glamour’, een verwijzing naar het Gouden New York van de jaren 1870-1890.

Met Gala 2022: de mooiste rodeloperlooks

Blake Lively hostte het event dit jaar samen met haar man Ryan Renolds, en Regina King en Lin-Manuel Miranda. Die eerst genoemde droeg daarbij een spectaculaire jurk van Versace die de mond van haar partner en talloze aanwezigen liet openvallen. Maar ook bijvoorbeeld onze eigenste Stromae maakte indruk in een pak van zijn eigen merk Mosaert en juwelen van Cartier. Kim Kardashian stal dan weer de show in een Jean-Louis-jurk die wijlen Marilyn Monroe ooit aanhad.

We zetten deze en heel wat andere outfits hieronder op een rij.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Met Gala.