Mediceuticals: skincare op voorschrift 
© ZO Skin Health

Mediceuticals: skincare op voorschrift 

Leestijd: 2 min

Dr. Hannah Aerts startte na een intensieve training binnen de esthetische geneeskunde haar eigen praktijk. Hier behandelt ze patiënten met huidproblemen zoals acne, rosacea en melasma maar pakt ze ook huidveroudering aan.

Ze vertelt ons waarom ze voor het behandelen van haar patiënten steevast gebruikmaakt van mediceuticals – oftewel huidverzorgingsproducten op voorschrift – en daarbij het liefst met ZO Skin Health werkt.

Eerst en vooral: wat zijn mediceuticals?

“Mediceuticals zijn huidverzorgingsproducten die enkel mogen worden voorgeschreven door een arts. De reden hiervoor is dat ze veel hogere concentraties actieve ingrediënten bevatten dan cosmetica en cosmeceuticals. Denk aan producten met bijvoorbeeld een hoog percentage retinol of vitamine C.”

Dr. Hannah Aerts

Dr. Hannah Aerts

Waarom schrijf je je patiënten doorgaans producten van ZO Skin Health voor?

“Toen ik tijdens mijn studie esthetische geneeskunde een medisch congres bijwoonde en Dr. Obagi, de oprichter van ZO Skin Health, hoorde spreken, kon ik me volledig vinden in zijn visie. De wetenschappelijke basis, de nauwkeurig geformuleerde producten van het merk, en de goede prijs-kwaliteitsklasse maakten indruk op me.”

“Na jaren ervaring kan ik nu met vertrouwen zeggen dat ZO Skin Health enkele van de krachtigste oplossingen biedt voor huidproblemen zoals acne, rosacea en melasma. Zo ben ik er rotsvast van overtuigd dat de Brightalive-crème het best geformuleerde anti-pigmentatieproduct op de markt is. Daarnaast zweer ik ook bij de Daily Power Defense-crème, naar mijn mening de beste allrounder van het merk. Deze crème op basis van antioxidanten kan zowel ‘s ochtends als ‘s avonds worden gebruikt en zit boordevol huidbarrière-herstellende ingrediënten. Simpel gezegd zorgt deze ervoor dat de huid zelf opnieuw vocht gaat aanmaken. De crème activeert de huidcellen in plaats van deze ‘lui’ te maken, zoals generieke huidverzorgingsproducten wel eens durven doen.”

Hoe gaat een behandeling met mediceuticals in zijn werk?

“Personalisering is cruciaal om de beste resultaten te behalen. Daarom stel ik nauwkeurig de unieke huidconditie van de patiënt vast en plak ik vervolgens de juiste ingrediënten op deze diagnose. Op basis daarvan stel ik een protocol samen van producten met de best mogelijke formulering. Vervolgens komt de patiënt ongeveer om de zes weken langs voor een check-up. Tijdens deze vervolgafspraken evalueer ik de behandeling, stel ik het protocol bij en voer ik eventueel een aanvullende behandeling uit, zoals RF microneedling.”

 

Hoe verloopt zo’n RF microneedling-behandeling?

“Hierbij maak ik gebruik van de Endymed Pro, een geavanceerd radiofrequentie microneedling-apparaat met als doel collageenstimulatie. Microscopische naaldjes dringen de huid binnen op een gecontroleerde diepte tot wel 3,5 mm, waar ze warmte genereren op basis van radiofrequentie. Dit stimuleert niet alleen de collageenproductie maar creëert ook ‘kanaaltjes’ waarlangs actieve ingrediënten vervolgens dieper kunnen doordringen in de huid. Tijdens zo’n behandeling breng ik dan ook speciale ZO Skin Health-serums aan die veel sterker geformuleerd zijn dan degenen voor thuisgebruik. De juiste actieve ingrediënten komen op deze manier op de juiste plaats terecht voor een optimaal effect.”

Hoe snel kunnen patiënten resultaten verwachten? 

“Dit vind ik altijd een heel moeilijke vraag om te beantwoorden omdat dit zo verschilt van patiënt tot patiënt. Bij een micro-needling sessie is het resultaat meestal na zo’n 4 weken zichtbaar. Afhankelijk van hoe de huid verslechterd is, duurt het gemiddeld 6 weken, maar ziet de cliënt al snel verandering. Vaak moet de huid ook even wennen aan de behandeling en gaat deze er eerst zelfs een poosje slechter uitzien, alvorens er gestaag verbetering optreedt. Maar zoals altijd geldt: geduld loont. De gulden regel bij huidverbetering is tenslotte therapietrouw en zal de cliënt de volle vruchten van de behandeling plukken.” 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met JC Imp B.V.
jc-imp.nl

LEES OOK:
Wat zijn de mooiste kapsels voor op een festival deze zomer?
Sani Resort: het enige Griekse hotel dat er deze zomer toe doet
De beste huis-, tuin- en keukenmiddeltjes voor gezonde lokken

Commercieel team De artikels van >