Marie-Stella-Maris en Mous Lamrabat bundelen krachten voor Wereldwaterdag
© Mous Lamrabat

Marie-Stella-Maris en Mous Lamrabat bundelen krachten voor Wereldwaterdag

Leestijd: 1 min

Op 22 maart, Wereldwaterdag, staat de wereld stil bij het belang van schoon water. Voor Marie-Stella-Maris, een Nederlands merk met een passie voor water en duurzaamheid, is dit een bijzonder belangrijke dag. Om het bewustzijn over dit cruciale onderwerp te vergroten, hebben ze dit jaar de handen ineengeslagen met Mous Lamrabat, een Belgisch-Marokkaanse fotograaf van wereldklasse.

/

Marie-Stella-Maris heeft altijd gestreefd naar een wereld waarin iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater en goede hygiëne. Het is schokkend om te weten dat één op de vier mensen wereldwijd geen toegang heeft tot schoon drinkwater. Met hun assortiment aan mineraalwater, natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten en luxe huisparfums zetten ze zich actief in voor dit doel. Elk verkocht product draagt bij aan duurzame waterprojecten, waardoor Marie-Stella-Maris vorig jaar alleen al een recordbedrag van 421.834 euro kon inzamelen.

De samenwerking met Mous Lamrabat brengt een nieuwe dimensie aan het streven van Marie-Stella-Maris. Lamrabat, bekend om zijn artistieke verkenning van identiteit en diversiteit, heeft zijn talent ingezet om de aandacht te vestigen op het belang van schoon drinkwater. Voor deze bijzondere samenwerking reisde Lamrabat af naar Kenia, waar hij het WaterStarters-initiatief van Amref bezocht, een van de vele duurzame waterprojecten die door de Marie-Stella-Maris Foundation worden gesteund.

/

When The Moon Sets

Door de problematiek en het engagement van Marie-Stella-Maris vast te leggen in een krachtig beeld getiteld “When The Moon Sets”, brengt Lamrabat een eerbetoon aan Afrika en haar strijd om schoon water. Het resultaat is een beeld dat tegelijkertijd surrealistisch en verhelderend is, zoals alleen Lamrabat dat kan.

“When The Moon Sets” is meer dan alleen een kunstwerk; het is een symbool van hoop en verandering. In een oplage van slechts 100 exemplaren, beschikbaar op 22 maart 2024 via de website van Marie-Stella-Maris, biedt dit kunstwerk een unieke kans om bij te dragen aan een wereld waarin schoon water voor iedereen beschikbaar is. Elk verkocht exemplaar draagt bij aan de voortdurende inspanningen van de Marie-Stella-Maris Foundation, die al 17 waterprojecten heeft gesteund, waardoor meer dan 100.000 mensen wereldwijd toegang hebben gekregen tot schoon drinkwater.

Lees ook: Berkenpollenseizoen is begonnen: zo verminder je de symptomen

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.