Crush of the Day: Louis Vuitton lanceert 3 nieuwe parfums
©

Crush of the Day: Louis Vuitton lanceert 3 nieuwe parfums

Door Léonie Van de Vliet
Leestijd: 1 min

Met drie nieuwe parfums betovert Louis Vuitton ons weldra met een heus zomergevoel. 'Sun Song', 'Cactus Garden' en 'Afternoon Swim' zijn alle drie gracieuze eaux de parfums waarvoor het Franse merk inspiratie haalde uit de zomerse omgeving van Californië.

Het Franse modemerk Louis Vuitton lanceert vanaf 11 april drie nieuwe parfums. De zomerse geuren maken deel uit van een nieuwe unisex categorie, waarvoor huisparfumeur Jacques Cavallier Belletrud verantwoordelijk is. Ontdek hier de nieuwe must-have geuren!

/

Sun Song, Cactus Garden, Afternoon Swim

De namen van de nieuwe parfums luiden onmiddellijk een ontspannende, zomerse sfeer in. Beeld je een zonnige dag in aan een lang, uitgestrekt strand in Californië. Het kalmerende geluid van zachte golven, zonnestralen die weerkaatsen in het water, een helderblauwe hemel en langs de weg groene tuinen gevuld met allerlei cacti; exact deze sfeer zouden de nieuwe parfums oproepen. De Westkust was dan ook dé inspiratiebron voor de drie nieuwe geuren: Sun Song, Cactus Garden en Afternoon Swim.

In elk van de geuren wordt de authenticiteit van een bloem, plant of stuk fruit benadrukt. Zo belicht Sun Song een oranjebloesem, wat doet denken aan zachte zonnestralen. Cactus Garden accentueert een exotische thee, maté, en neemt ons zo mee naar een even exotische patio. Afternoon Swim verwerkt  sinaasappel dan in een parfum dat het gevoel van een frisse duik in de oceaan opwekt.

/

Cologne Parfums

Naast gesofisticeerde geuren creëerde Louis Vuitton ook een nieuwe algemene benaming voor de parfums. Zo doopte men Sun Song, Cactus Garden en Afternoon Swim om tot ‘Cologne Parfums’, een nieuwe term die naar eigen zeggen de combinatie van een lichte citrusmist en de diepte van bloemen perfect zou illustreren. De uitdaging om dit te verwezenlijken werd gegund aan parfumeur Jacques Cavallier Belletrud. Hij wilde precies de grens vinden tussen een vluchtige zomergeur en een duurzaam parfum, dewelke hij dan realiseerde in de drie nieuwe geuren.

/

De verpakking

Voor de verpakking van de parfums mogen we multimedia artiest Alex Israel bewonderen, wiens eerdere werken ook te bezichtigen zijn in het Guggenheim Museum te New York, in Centre Pompidou te Parijs, … noem maar op. Voor elk parfum creëerde Alex Israel een unieke verpakking die de sfeer van de geur perfect weergeeft.

Sun Song, Cactus Garden, Afternoon Swim: beschikbaar in de winkels (Brussel, Antwerpen, Knokke) en online vanaf 11 april. 

Lees ook: Crush of the day: het nieuwe parfum van Hermès, Un Jardin sur la LaguneCrush of the day: Daisy Marc Jacobs Sunshine EditionsDoffe teint? Deze tips doen je huid stralen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cologne parfum, Eau de cologne, Louis vuitton, Nieuwe parfums, Parfum.