Londen hotspots: Where to shop?
©

Londen hotspots: Where to shop?

Leestijd: 1 min

Het weer wordt guurder, de etalages vullen zich met cosy knitwear en je seizoensdepressie loert om de hoek. Kortom, de herfst is duidelijk in volle glorie en je kan best een beetje perspectief gebruiken om jezelf uit bed te hijsen en naar kantoor te begeven. Maar zie, een lichtje in de herfsttunnel: vanaf 1 november worden de Christmas lights in de straten van Londen aangestoken. En het wordt nog beter: de gerenommeerde grootwarenhuisketens geven kortingen. Jihaa! Het ideale excuus voor een citytrip over het kanaal en een koffer tsjokvol Topshop-stuff. Al wat jij moet doen, is gewapend met een latte, je eurostar-ticket, designertas en een afgedrukte versie van dit artikel jezelf overgeven aan de foute kerstmuziek en een quasi nostalgisch humeur. Wij zetten alvast de hotspots van het moment op een rijtje.

1. Anthropologie

De gypset stijl die Anthropologie typeert, draagt duidelijk een eigen stempel. Vooral de Home Collection, met kleurrijk serviesgoed en geurkaarsen, is een absolute aanrader. Je koopt hier met andere woorden unieke stuks die je interieur meteen een persoonlijk karakter geven.

Anthropology, 158 Regent Street, Soho, www.anthropologie.com

2. Whole Foods Supermarket

Victoria Secret modellen doen hun boodschappen al jaren in deze supermarktketen uit de VS, die vooral bekend is van het tot piramiden gestapelde fruit. Zak je in de locatie op Kensington High Street bovendien met de roltrap een etage naar beneden, vind je een heel aanbod voedingssupplementen en homeopathische middeltjes. Kortom, iedereen met een passie voor gezondheid komt hier meer dan aan zijn trekken. Zo ook Selma Hayek blijkt, want tijdens ons laatste bezoek stonden we met de mond vol tanden wanneer we haar enkele meters verderop simpelweg een Whole Foods-kipfiletje zagen bestellen.

Whole Foods Supermarket, 63-97 Kensington High Street, Kensington, www.wholefoodsmarket.com

3. Liberty’s

De kerstshop in het eeuwenoude Liberty’s voelt net als een bezoekje aan Disneyland. De muziek, kleurrijk versierde kerstbomen en ‘Cinnamon scented candles’ geven dit in Engels vakwerk opgetrokken grootwarenhuis een extra toets. Bekomen van je peperdure rekening doe je met een afternoon tea in het recent vernieuwde Liberty’s Café. Een hapje van de scone en je financiële zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Liberty’s, Great Marlborough Street, Soho, www.libertylondon.com.

Geschreven door Charlotte Van Beirendonck

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Anthropologie, Hotspots, Liberty, Londen, Londen-special, Shopping, Whole Foods Supermarket.