Lockdown gids: Mechelse handelaars in de kijker
© Instagram @atelier__olala, @shoplily_

Lockdown gids: Mechelse handelaars in de kijker

Door Lauren Moens
Leestijd: 4 min

Het Coronavirus slaat ook in België wild om zich heen. Een van de strenge maatregelen die daar het gevolg van zijn, is dat jammer genoeg heel wat winkels en horecazaken verplicht moesten sluiten. Maar ook de eigenaars van jouw favoriete boetiekje moeten natuurlijk nog steeds de eindjes aan elkaar zien te knopen.

Wij zochten voor jullie uit welke Mechelse handelaars jij een hart onder de riem kan steken in deze toch ietwat vreemde tijd.

/

Lily

Op zoek naar een zonnige outfit in deze donkere tijden? Scroll vanuit je zetel naar de webshop van deze mooie boetiek. Leuke truien en kleedjes, prachtige schoenen, fijne juweeltjes en lifestyle-items die rechtstreeks van Pinterest lijken te komen, je vindt een het allemaal bij deze multibrand boetiek. Zowel voor een kwaliteitsvolle jeans als voor elegante feestkledij ben je hier aan het juiste (web)adres. Nu we voorlopig niet meer terecht kunnen in hun fysieke winkels voorzien zij gratis verzending voor al hun online bestellingen. Shoppen maar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lily Multibrand Boutiques (@shoplily_) op

Kleinte tip: momenteel kan je op hun website heel wat outlet-items scoren aan een spotprijs!

/

Atelier Olala

Niets aangenamer dan een mooi ingericht huis wanneer je hele dagen thuis vertoeft. En wat fleurt je interieur beter op dan een prachtig boeket droogbloemen? Atelier Olala helpt je, nu we allemaal zoveel mogelijk binnen moeten blijven, de lente naar binnen te halen. Groot pluspunt van gedroogde bloemen? Ze verwelken niet en je boeketje blijft dus veel langer mooi.

In normale omstandigheden kan je workshops volgen bij dit atelier, gelegen in de Vleeshalle in Mechelen, waar je je eigen boeketje kan samenstellen. Dat gaat nu allemaal even niet, maar bij Atelier Olala blijven ze niet bij de pakken zitten. Doe wat inspiratie op op hun Instagrampagina @atelier__olala en bestel je boeket via tamara@atelierolala.be. Steek jij liever de handen zelf uit de mouwen? Dan kan je sinds kort ook een DIY floral hoop pakketje bestellen en er zelf een maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Atelier Olala ® (@atelier__olala) op

/

My ex boyfriend

Wie interieur zegt, zegt My ex boyfriend. Of toch in Mechelen. Voor een nieuwe zetel, kast of tafel moet je hier zijn. Maar ook voor wat minder drastische veranderingen in huis, zoals nieuwe muurdecoratie of andere woonaccessoires kan je er terecht. Speciale sieraden, knettergekke kaartjes en nog veel meer kan je ook tijdens de lockdown bestellen op hun website. Vanaf 25€ hoef je geen verzendingskosten meer te betalen. Via hun website is er nu een Pinboard Kit beschikbaar waarmee je een DIY customized memobord kan maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door My Ex Boyfriend (@myexboyfriend) op

/

Madame Bocal

Ben jij normaal een uit-eter in hart en nieren en mis jij die gezellige etentjes met je vrienden? Bestel dan een lekker lunch, zoetigheden of wat comfort food bij Madame Bocal, facetime je hartsvriendinnen en tadaaaaaaaa, het wordt bijna even leuk als buitenhuis gaan eten.

Elke salade-bokaal is geïnspireerd op een bepaalde regio, zo heb je onder andere bokaal Lima, Casablanca en Mykonos. Madame Bocal maakt veel gebruik van pittige kruiden en kleurrijke ingrediënten en tovert zo de wereld op je bord (of beter gezegd: in je bokaal). Op haar website vind je van elk gerecht ook een ingrediënten- en allergenenlijst terug. Smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heidi Van Dievel (@madame_bocal) op

/

Kato Gâteaux

In december opende de 20-jarige Kato haar eerste koffiebar. Bij Kato Gâteaux kan je van alles eten: van ontbijt, lunch, American pancakes en yoghurt bowls tot toast met humus van rode biet. Maar wat echt in het oog springt, zijn Kato’s zelfgemaakte taarten. Jammer genoeg moest ook zij enkele maanden na haar opening de deuren al tijdelijk sluiten omwille van het Coronavirus.

Maar “when life gives you lemons, you make lemonade”. En dat is precies wat Kato doet. Elke maandag kondigt ze de taart van de week aan. Tot woensdagavond kan je die bestellen en op vrijdag ophalen in de koffiebar. Vanaf volgende week zal er ook een ‘Kato Gâteaux at home’-pakket beschikbaar zijn. In dat pakket zullen producten zitten van verschillende Mechelse leveranciers zoals Sunkissed Flowers, Mist, De Wijnwinkel en Mocktails. Bestellen kan via deze website.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kato | Koffiebar – Bakkerij (@katogateaux) op

/

De Zondvloed

Als je even wil ontsnappen aan de vreemde realiteit waar we nu al enkele weken in leven, dan moet je beslist in een goed boek duiken. Niet alleen de Mechelse bib heeft een alternatieve werking bedacht die aangepast is aan de situatie, ook boekhandel De Zondvloed laat haar klanten niet in de steek. Voorlopig kan je je boeken gewoon bestellen en ter plekke gaan afhalen of ze bij je thuis laten afleveren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Boekhandel De zondvloed (@de_zondvloed) op

Ben jij niet zo’n boekenwurm? Je kan natuurlijk ook iets anders lezen, zoals het maartnummer van Marie Claire bijvoorbeeld. Dat kan je hier gratis downloaden.

/

Bakkerij Anouar

Bakkerij Anouar is in deze Corona-tijden nog wel geopend, je kan er dus nog steeds terecht voor je verse brood of Marokkaanse specialiteiten. De lunchroom is evenwel gesloten.

Wat bijzonder is: deze Mechelse banketbakker besloot ontbijtpakketten aan huis te leveren bij zieke of eenzame mensen. Helemaal gratis. Vrienden en goede klanten zetten op hun beurt een solidariteitsactie op om de pakketten te sponsoren. Wil je hem steunen? Lees hier zijn Facebookpost.

/

Hamsteren in Mechelen

Uiteraard telt Mechelen nog veel meer zelfstandigen die het hoofd boven water moeten zien te houden in deze onzekere coronatijden. Op deze website vind je een lijst terug van alle initiatieven die Mechelse handelaars en horecazaken ondernemen. Je ontdekt er bij welke winkels je online kan shoppen of hoe je via sociale media kan bestellen, hoe je cadeaubonnen koopt bij horecazaken, welke resto’s en bars take-away aanbieden en hoe je je naasten kan helpen door boodschappen voor hen te doen.

#2800love!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 2800, Handelaars, Mechelen.