Little Big Change: duurzame luiers die je het leven makkelijker maken
©

Little Big Change: duurzame luiers die je het leven makkelijker maken

Leestijd: 2 min

Doeltreffend, gegarandeerd zonder schadelijke stoffen en rechtstreeks bij jou thuis geleverd. De luiers van Little Big Change hebben alles in huis om jou het leven makkelijker te maken.

900. Dat is het gemiddeld aantal dagen dat baby’s luiers dragen. Een indrukwekkend cijfer dat (toekomstige) ouders duidelijk maakt hoe belangrijk het is de juiste luiers te kiezen, vooral omdat heel wat exemplaren op de markt ongewenste ingrediënten bevatten. Allergenen, resten van pesticiden, toxische stoffen … de twijfelachtige samenstelling van sommige luiers maakt heel wat ouders ongerust. Gelukkig zijn er vandaag nieuwe labels op de markt die een alternatief bieden voor de grote merken en die de gezondheid van de kleintjes beschermen.

Veilige en doeltreffende luiers

Little Big Change, op de markt sinds 2018, is een merk van duurzame luiers die gegarandeerd vrij zijn van schadelijke stoffen en die gemaakt werden op basis van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Het label mag dan jong zijn, de nieuwste telg van de Ontex Group – al bijna 40 jaar de marktleider in verzorgingsproducten voor baby’s – profiteert mee van vele jaren ervaring en expertise terzake van het moederbedrijf. Het concept van het merk: luiers en luierbroekjes aanbieden die comfortabel en veilig zijn, zonder in te boeten aan effectiviteit.

De doeltreffende, zachte en comfortabele luiers bieden tot 12 uur bescherming en zijn voorzien van een innovatief absorptiesysteem waardoor baby’s billetjes in een mum van tijd droog zijn*. De binnenlaag bevat bovendien 0% plastic op basis van petroleum. En omdat baby’s laten opgroeien alleen zin heeft wanneer we de wereld waarin ze zullen leven beschermen, kiest Little Big Change voor een duurzame productiemethode met 100% groene stroom, naast het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk. Little Big Change maakt ook geen gebruik van parfums en schadelijke of irriterende producten die de huid van je baby zouden kunnen aantasten.

Flexibel en toegankelijk abonnement

Je hoeft niet aan te schuiven bij de supermarkt of naar de drogist te rennen om de kleine wondertjes in huis te halen. De luiers van Little Big Change worden geleverd waar en wanneer je maar wilt, zo vaak je maar wilt. En omdat het leven vol onverwachte wendingen en verrassingen zit, kun je je abonnementen heel makkelijk wijzigen of opzeggen. Voor wie graag langzaam aan begint, geen probleem: Little Big Change biedt een korting van € 10 op je eerste twee bestellingen; je betaalt dus maar € 39 in de plaats van € 49.  Het fijne aan de luiers van Little Big Change is dat er tijd overblijft voor dingen die er echt toe doen, terwijl je toch goed zorgt voor de billetjes van je baby, én voor de planeet!

Milieuvriendelijke aanpak

Baby’s laten opgroeien heeft alleen zin wanneer we de wereld waarin ze zullen leven beschermen, vindt Little Big Change. Zorg dragen voor het milieu is dus een echte missie voor het merk. Het label zet zich dan ook in voor een duurzame productiemethode door onder meer te kiezen voor 100% groene stroom, afkomstig van zonne- en windenergie.

Daarnaast gebruikt de onderneming cellulose afkomstig van duurzaam beheerde bossen met FSC-label, een keurmerk dat de bescherming van de biodiversiteit garandeert. En het afval dat Little Big Change produceert, wordt ofwel volledig gerecycleerd, ofwel verbrand om energie te recupereren. Het bedrijf zet de stoom ontstaan door de verbranding namelijk om in elektriciteit.

Tot slot draagt ook de volledig biologisch afbreekbare box waar de luiers in zitten het FSC-keurmerk. Wat de 100% recycleerbare verpakking betreft, die is gemaakt van 40 tot 60% hernieuwbare grondstoffen. Geen onbelangrijk detail als je weet dat 1 kg verpakking van biologisch materiaal 5 kg minder CO2 genereert dan een 1 kg verpakking van klassiek plastic. En een uitstoot van 5 kg CO2 staat gelijk aan 40 minuten rijden met de auto.

*Dankzij het nieuwe absorptiesysteem is de binnenlaag tot 2 x minder vochtig, en dat al enkele minuten na het plassen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Little Big Change.
www.little-big-change.com

Lees ook
Wedstrijd: win een abonnement op duurzame luiers
Hoe onschuldig is Yubo, de Tinder-app voor kinderen?
Kids: 13 inspirerende Instagramaccounts met Montessori-activiteiten

Commercieel team De artikels van >