Lip slugging: of de ultieme tip voor hoe je je lippen gehydrateerd houdt
© Sluggen

Lip slugging: of de ultieme tip voor hoe je je lippen gehydrateerd houdt

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Je herinnert je misschien wel nog toen skin slugging voor het eerst Tik-Tok overnam. De kunst is simpel: "Slugging is het proces waarbij je een product op basis van petroleum gebruikt op je huid om uitdroging te voorkomen, je vochtbarrière te beschermen en de glow een boost te geven", legt @skincarebyhyram uit. Het zou nu ook dé oplossing blijken te zijn voor droge lippen tijdens de winter.

Lip slugging is simpelweg de kunst van het sluggen, maar dan alleen op de lippen. Vaseline is daarbij ideaal om vocht in te sluiten op droge lippen en het is ook niet-comedogeen, dat wilt zeggen dat het de poriën niet verstopt.

Lees ook: Vanille in parfums, zoet en verleidelijk

Waarom is lip slugging zo effectief?

Lipmaskers of balsems zijn misschien niet zo voedend als we denken, en kunnen makkelijk vervliegen. Het voordeel van een laagje vaseline eroverheen is dat de vochtinbrengende ingrediënten van lipmaskers en balsems worden vastgehouden. Deze lipverzorging werkt perfect om gebarsten, droge of trekkerige lippen te verzachten, door een mix van dunne en dikke producten op elkaar en ’s nachts fel te laten inwerken. Zo kan het vocht zich beter insluiten en de huidbarrière kan herstellen.

Slugging op het gezicht kan voor de ene een hit zijn, voor de andere een mis. Daarbij is het belangrijk rekening te houden met je huidtype, omdat vaseline op het gezicht voor sommigen té vettig kan zijn. Lip slugging daarentegen werkt voor iedereen met droge of gebarsten lippen.

Shop it

Lees ook: Sézane lanceert jubileumcollectie

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Lip slugging, Skincare, Slugging.