Lenteschoonmaak: 5 tips om sneller en beter schoon schip te maken
© Visual Hunt

Lenteschoonmaak: 5 tips om sneller en beter schoon schip te maken

Door Lucie Delplanque & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Het is weer lente en we weten allemaal wat dat betekent: lenteschoonmaak! Elk jaar hetzelfde liedje, toch weet je nog steeds niet waar te beginnen. Wij maakten voor jou een lijst met de 5 plaatsen waar je best mee start.

1. Je garderobe

Lente is het moment waarop je je wintergarderobe inwisselt voor de zomerse variant. Je ruilt grote jassen in voor lichtere exemplaren, donkere kleuren maken plaats voor heldere.

Bewaar alleen kleding die je zeker nog zal dragen. Want wees nu eerlijk, al die kleren die je “misschien ooit nog” gaat dragen, die komt in praktijk toch nooit meer uit de kast. Als je het toch niet over je hart krijgt om dat ene kledingstuk weg te gooien, geef het dan aan een vereniging. Check ook altijd of de kleding je nog goed past. Hetzelfde geldt voor schoenen.

lenteschoonmaak

Unsplash – Pete Bellis

/

2. Je medicijnkastje

lenteschoonmaak

Unsplash – Jonathan Perez

Geen verzameling die onopgemerkt zo snel uitbreidt als die in het medicijnkastje. De lenteschoonmaak is het ideale moment om daarin grote kuis te houden. Je maakt best een selectie van alle medicijnen die zich in jouw apotheek bevinden. Vervolgens controleer je de vervaldatums en de staat van bijvoorbeeld plakkers of blarenpleisters. Open of slecht geconserveerde medicijnen verliezen hun efficiëntie en gebruik je dus best niet meer.

/

3. Je frigo

lenteschoonmaak

Unsplash – Jason Leung

Halfopen koekjespakketten, bedorven sappen, 3 pakken pasta… onze kasten zitten boordevol nutteloze dingen. Het is tijd om te sorteren en weg te gooien wat niet langer eetbaar is. Controleer het voedsel in de open verpakkingen: als het niet langer in goede staat is, geef het dan aan je kippen, paard, hond of kat om verspilling te voorkomen.

 

/

4. Je telefoon

lente

Unsplash – freestocks.org

We downloaden dagelijks enorm veel nutteloze apps. Of erger, je maakt elke dag 200 foto’s van je kat. Je hebt dringend ruimte nodig om de mooie kleuren van de lente te kunnen vastleggen. Wis mislukte foto’s en sorteer het menu van je smartphone. Bewaar alleen de applicaties die je dagelijks van pas komen en vermijd duplicaten. Foto’s bewaar je best op je computer of online, via Google Foto’s of Apple’s iCloud bijvoorbeeld.

/

5. Je leven

Profiteer van dit seizoen om opnieuw te beginnen en enkele gewoontes af te leren. De komst van de lente betekent dat de zomer bijna voor de deur staat. Wees positief, enthousiast en wees dankbaar. Het is mooi weer, dus ga terug wat meer sporten. Stel doelen op voor de komende maanden. Want lenteschoonmaak, dat is niet enkel je huis schoonmaken, maar ook werken aan jezelf.

lenteschoonmaak

Unsplash – Nine Kopfer

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook: ‘Een nieuwe lente, een nieuw kapsel. Let’s go short cut!‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Lente, Lenteschoonmaak, Opruimtips.