Last call: Kati Heck ‘All my friends are wild’ expo
© Kati Heck - Tim Van Laere Gallery.

Last call: Kati Heck ‘All my friends are wild’ expo

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

In de Tim Van Laere Gallery loopt sinds een maand de expo ‘all my friends are wild' van de markante kunstenares Kati Heck.

De Duits-Antwerpse kunstenares verhuisde twintig jaar geleden naar Antwerpen met als oorspronkelijk idee om mode te gaan volgen aan de Antwerpse Modeacademie. Ze schreef zich uiteindelijk in voor de opleiding schilderkunst. En maar goed ook, een kunstenares om van te houden!

/
Meer kunst? Lees dan ook: Vans X Van Gogh: wanneer kunst en mode samensmelten.

Tim Van Laere Gallery

Galeriehouder Tim Van Laere, opende twee maanden geleden zijn nieuwe galerie in de opkomende wijk Nieuw Zuid. Antwerpen, ook gekend als de ‘battlefield voor painting’ had nood aan een grootse galerie voor grootse kunstenaars.

Tim Van Laere werkte samen met architecten Davis Van Severen en Kersten Geers. Het resultaat mag er absoluut wezen: een galerie van maar liefst 1000m², waar kunst op verschillende manieren ervaren kan worden. De galerie is onderverdeeld in vijf ruimtes met telkens een mooie lichtinval. De kunstobjecten komen hierdoor helemaal tot hun recht.

Van Laere wil in zijn galerie iedereen welkom heten: zowel kopers als loutere kunstliefhebbers zijn welkom! Naast Rinus Van de Velde, Ben Sledsens, Jonathan Meese , … mag de galeriehouder nu ook Kati Heck onder zijn vleugels nemen. En yes, we like it! Een power woman tussen allemaal grote én vaak mannelijke artiesten.

/

Kati Heck

In plaats van onze Marie Claire quote, ‘Think smart, look amazing’, is Kati Heck voor ons ‘ Think art, look amazing’. Kati Heck, een Duitse, geboren in 1979, is ondertussen een vaste waarde in het kunstlandschap. Kati’s werk bestaat uit installaties, schilderijen en fotografische beelden.

Een poedel met uitstekende tepels, een etentje bij chef Johan Segers waar ze samen met haar vriendinnen hersenen voorgeschoteld krijgt, … Het zijn allemaal elementen die ze uit haar eigen leven haalt en verwerkt in grootse schilderijen. Haar eigen leven is haar grootste inspiratiebron.

Daarnaast laat ze zich ook inspireren door de filosofe Donna Haraway, die een hoog originele en aparte manier van denken heeft. De filosofe heeft het in haar teksten vaak over het fantastisch universum bevolkt door cybernetische levensvormen. Heck onderzoekt haar eigen omgeving en vormt ze om naar haar eigen bevindingen waarna ze die uitwerkt tot surrealistische beelden. Kortom, ze werkt met verschillende stijlen door elkaar gecombineerd met elementen van het expressionisme en surrealisme, maar sociaal realistisch. Wij zijn alvast grote fan!

 

/

Culturele uitstap

Wil je een culturele uitstap plannen met je familie? Wees dan snel! Laat je onderdompelen in de wondere wereld van Kati Heck en bezoek de Tim Van Laere Gallery in Antwerpen. De expo loopt nog tot 6 juli. En wij verzekeren: het is absoluut de moeite waard!

Adres: Smolderenstraat 50, 2ooo Antwerpen. Van dinsdag tot zaterdag telkens geopend in de namiddag van 13u tot 18u.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Expo, Expressionisme, Gallery, Kati Heck, Schilderkunst, Surrealisme, Tim Van Laere.