8 tips & tricks voor meer ruimte in je koffer
© Getty Images

8 tips & tricks voor meer ruimte in je koffer

Door Charlotte Deprez & Lore Jans
Leestijd: 2 min

Op vakantie vertrekken, is natuurlijk altijd leuk. Tot je je koffer moet inpakken. Dan bots je telkens weer op hetzelfde probleem: te veel kleren, te kleine koffer. Met onze 8 tips behoort je dat probleem vanaf nu tot het verleden.

1. Oprollen in plaats van opvouwen

Het lijkt misschien wat nutteloos, maar opgerolde kleding neemt veel minder plaats in beslag dan opgevouwen stapels én je kleren kreuken minder tijdens de reis. Doe de test, je zal het zelf merken!

/

2. Gebruik de ruimte in je schoenen

Waarom zou je de ruimte in je schoenen verloren laten gaan? Stop je sokken, ondergoed, parfumflesjes en andere kleine prulletjes gewoon in je sneakers en klaar is kees. Schokdemping voor gevoelige items gegarandeerd!

/

3. Trek de kleding aan die het meeste plaats in beslag neemt

We hoeven er geen tekening bij te maken: een jas neemt meer ruimte in dan je favoriete short, net zoals sneakers je valies sneller zullen vullen dan flipflops. Doe dus je Air Max sneakers aan voor de rit en steek je flipflops in je valies.

/

4. Gebruik travelsize producten

Je kan tegenwoordig kleine plastic flesjes kopen die je kan vullen met je dagelijkse beauty producten. Op die manier kan je de grote verpakkingen thuis laten en bespaar je weer ruimte. Bovendien bieden ook steeds meer merken hun producten in miniatuur- en reisformaat aan.

A louca das miniaturas Além de fofas, são tão práticas né… essas moram na minha bolsa! Vcs também amam?

Een bericht gedeeld door Carol Modenesi (@beautyourselfie) op

/

5. Neem niets mee wat je ook daar kan kopen

In Zuid-Frankrijk vind je net dezelfde zonnecrèmes als in België. Hetzelfde geldt voor shampoo en douchegel.

Un bon dimanche à tous!

Een bericht gedeeld door Marie Claire Belgique (@marieclaire_belgique) op

/

6. Vervang boeken door een e-reader

Ja we weten het: het is veel leuker om op papier te lezen. Maar als je al die schoenen wil meenemen, moeten er keuzes gemaakt worden.

/

7. Leg de zwaarste spullen onderaan

Het is meer een kwestie van evenwicht dan extra ruimte, maar door de zwaardere spullen onderaan in je koffer te leggen zal het gewicht beter verdeeld zijn, wat reizen en rondhuppelen met je koffer gemakkelijker maakt.

/

8. Vul je bh op

Vul je bh’s op met sokken of ondergoed. Niet alleen bespaar je zo ruimte, je zorgt er ook voor dat de vorm van je bh behouden blijft.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Inpakken, Koffer, Op vakantie, Reizen, Tips & tricks.