Kies jij de Belgische Praline van Morgen?
© Instagram @joerivandekerkhove

Kies jij de Belgische Praline van Morgen?

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Pasen is nog maar net gepasseerd of daar komt het volgende chocoladefestijn al om de hoek loeren. Chocoladeproducent Callebaut organiseert deze week namelijk een heuse Chocolate Hero Week. Samen met een hele resem Belgische chocolatiers gaan ze namelijk op zoek naar de Praline van Morgen. En jij mag helpen kiezen!

In België zijn we trots op onze pralines en dat wil Callebaut graag in de verf zetten. Het bedrijf daagde alle Belgische chocolatiers uit om een praline van de toekomst te creëren, geïnspireerd op de (vermoedelijke) chocoladetrends van 2020.

Om het resultaat feestelijk aan het grote publiek voor te stellen, organiseert Callebaut van 20 tot 27 april de Chocolate Hero Week. Tijdens deze week bieden alle deelnemende pralinemakers hun creatie aan voor slechts een euro. Na het proeven kan je je stem uitbrengen op www.chocolateheroes.be. En er is nog meer nieuws: wie zijn favoriet deelt op Facebook, maakt kans op een jaar lang gratis pralines van zijn gekozen chocolatier!

De dertig deelnemende chocolatiers maakten elk een unieke en creatieve praline. Zo kan je onder ander een praline met gin, één met witlof en bier en zelfs één met zalm proeven. De creaties zien er ook stuk voor stuk uit als kleine meesterwerken. Het is bijna zonde om je tanden erin te zetten.

De tien chocolatiers met de hoogste scores zullen deze zomer de kans  krijgen om de Belgische kleuren te verdedigen op het festival Tomorrowland in het Tastes of the World by Tomorrowland restaurant.


Meer informatie over de deelnemers en hun praline vind je op http://www.chocolateheroes.be/. Proeven en een stem uitbrengen kan nog tot 27 april.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Callebout, Chocolade, Food, Lifestyle, Praline van Morgen.