Kerstshoppen in Londen: 5 niet te missen adresjes
© regentstreetonline.com

Kerstshoppen in Londen: 5 niet te missen adresjes

Leestijd: 2 min

Elk jaar weer originele cadeaus bedenken voor je dierbaren, het is een hele opgave. Waarom zou je deze keer niet eens gaan kerstshoppen in Londen? De prachtig versierde straten en de indrukwekkende department stores van de Britse hoofdstad zullen je ongetwijfeld inspireren. Bovendien ben je er met de Eurostar in no time.

In de periode voor Kerstmis valt er heel wat te beleven in Londen. De straten en winkels zijn fantastisch versierd, er zijn meerdere kerstmarkten, schaatsbanen en kerstconcerten. Bovendien werd de toverachtige kerstverlichting in de beroemde winkelstraat Regent Street op 16 november tijdens de Christmas Lights Switch On plechtig aangestoken. Kerstsfeer verzekerd!

Vanuit Brussel-Zuid ben je met de Eurostar op amper twee uur tijd al in hartje Londen. Er rijden 10 treinen tussen Brussel en Londen per dag (in beide richtingen) en de prijzen starten al bij € 39 voor een enkele reis. Geen enkele reden dus om dat tripje naar Londen nog langer uit te stellen!

Dit zijn alvast onze favoriete adresjes van het moment om op cadeaujacht te gaan.

1. Tommy Hilfiger

Londen barst van de flagshipstores. Deze monobrand winkels zijn altijd net iets groter en luxueuzer, en ze verkopen vaak items die je nergens ander vindt. De zopas vernieuwde Tommy Hilfiger op Regent Street is zo’n flagshipstore die je absoluut niet mag overslaan wanneer je in Londen bent.

Met de interactieve spiegels die je stylingtips geven in de pashokjes is de perfecte outfit voor het kerstdiner er zo gevonden. Verder kan je er dankzij de in-house customisation service kledingstukken en lederwaren laten personaliseren. Ideaal voor unieke kerstcadeaus.

Wie even wil bekomen van al dat shoppen, kan in het café op de eerste verdieping genieten van een heerlijke kop koffie en door magazines bladeren via de digitale tafel. 

/

2.  Jo Malone

For her. For him. We have just the thing…

Een bericht gedeeld door Jo Malone London (@jomalonelondon) op

Zoals we al zeiden, vind je in Londen veel flagshipstores die echt de moeite waard zijn. De Jo Malone winkel op Regent Street is nog zo’n pareltje. Hier vind je geuren die nergens anders ter wereld verkrijgbaar zijn. Bovendien kan je er zelf een parfum samenstellen en verpakkingen en parfumflesjes laten personaliseren. Wie even helemaal tot rust wil komen, kan hier terecht voor een ontspannende handverzorging.

/

3. Crosstown doughnuts

Shoppen is topsport en daarom moet je op tijd even pauzeren om nieuwe krachten op te doen. Tijdens de kerstperiode hebben heel wat horecazaken in Londen een kerstspecial op het menu staan. Een echte aanrader is de kerstdonut van Crosstown Doughnuts op Piccadilly. Daarmee kan je er weer tegen voor een paar uur (of een paar dagen). 

/

4. Departement stores

Naast flagshipstores heeft Londen ook een groot aantal departement stores. Enkele van de bekendste, waaronder Selfridges, John Lewis en Liberty, zijn te vinden in de grote winkelstraten Oxford Street en Regent Street. Dankzij het enorme aanbod vind je er wel iets voor elk lid van de familie. Met hun prachtige kerstversieringen zijn de etalages al een attractie op zich.

/

5. Kerstmarkten

Have a look at our first day at Winter Wonderland! Are you ready to join the festivities at London’s spectacular Christmas event? ☃️ ❄️

Een bericht gedeeld door Hyde Park Winter Wonderland (@winterwonderldn) op


Dat de Londenaren tijdens de kerstperiode graag all the way gaan, had je misschien wel al begrepen. Wat de Londense kerstmarkten (ja, meervoud) betreft, is dat niet anders. Zo heb je onder andere het magische Winter Wonderland in Hyde Park, het fotogenieke Christmas by the River op de oever van de Thames en de gezellige Greenwich Market.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Kerst, Kerstmarkt, Londen, Shoppen.