Ontdek alle geheimen van J-Law’s BAFTA jurk
© Dior - Getty Images

Ontdek alle geheimen van J-Law’s BAFTA jurk

Leestijd: 1 min

Het was zonder twijfel een van de meest opvallende jurken op de rode loper afgelopen weekend: de jurk van Jennifer Lawrence. Een prachtexemplaar uit de nieuwe Lente/Zomercollectie 2018 van Dior en wij weten precies hoe hij gemaakt is!

Naar goede gewoonte verscheen er weer heel wat modemoois op de rode loper van de BAFTAs in Londen afgelopen zondag, maar één jurk sprong meer in het oog dan de andere: die van Jennifer Lawrence. Strak, sober en toch verrassend intrigerend. Wij waren op slag verliefd.

De zwarte smokingjurk met doorzichtige, witte stolamouwen mag dan wel verleiden door zijn eenvoud, er waren toch twee couturiers en 200 werkuren voor nodig alvorens deze jurk af was. Maar liefst 8 meter zwarte faille wol en witte organza kropen erin. Dat laatste uiteraard niet alleen in de mouwen , maar ook (en misschien vooral) in de organzabloemen op de rugpartij van de stola.

Inspiratie haalden de creatievelingen van Dior bij een andere prachtjurk: Marché Aux Fleurs, een haute-couturejurk uit de Lente/Zomercollectie van 1949. Benieuwd naar de making-of? Check dan snel de onderstaande fotogalerij voor exclusieve, behind the scenes beelden.

 

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: BAFTA, Dior, Jennifer Lawrence, Jurk, Londen.