België krijgt als eerste met ‘Join My Bubble’ een app tegen eenzaamheid
© MC

België krijgt als eerste met ‘Join My Bubble’ een app tegen eenzaamheid

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Sinds de coronacrisis zijn meer mensen dan ooit eenzaam. De Belgische app 'Join My Buble' wil dit verhelpen. Hoe? Door het online en offline mogelijk maken om nieuwe vrienden te leren kennen.

/

Een primeur voor ons land. België krijgt als eerste land ter wereld een applicatie die moet helpen eenzaamheid tegen te gaan. Via Join My Bubble kan je afspreken met onbekenden om samen een zogenaamde coronabubbel te vormen. Of jezelf aansluiten bij een reeds bestaande bubbel. Met elkaar praten kan virtueel, maar de app is er vooral om ook in het echte leven (nieuwe) mensen te ontmoeten.

Coronaproof ontmoetingen

De bedenkers van de app zijn Rami Binson, Sigal Binson en Christopher Tournis Gamble. Die laatste heeft al tien jaar een succesvol bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van apps.

Zo’n applicatie als Join My Bubble komt maar net op tijd. Uit cijfers blijkt namelijk dat 65% van de jongeren het mentaal moeilijk had tijdens de eerste coronagolf van vorig jaar. Experts vermoeden dat dat getal vandaag, een jaar later en in de derde golf, nog een stuk hoger ligt. De maatregelen zijn er nog steeds. Hoewel ze elke maand lijken te versoepelen, wegen deze toch steeds zwaarder door.

Maar ook ouderen met een klein sociaal netwerk kunnen vriendschappen zoeken op de applicatie. De makers van de app erkennen dat ook zij het heel moeilijk hebben gehad afgelopen jaar. Zij die alleen de wekelijkse babbel hadden bij de kapper. Of de dagelijkse koffie op café. Voor deze groep zijn het uitzonderlijk uitdagende maanden geweest.

De applicatie biedt bovendien kansen voor personal trainers en yogateachers om outdoorgroepslessen aan te bieden. Ook coachingsessies, masterclasses of webinars kunnen op de app aangeboden worden.

Join My Bubble is beschikbaar in de app store voor zowel Google Android als Apple iOS en is volledig gratis.

Tags: Applicatie, Eenzaamheid, Join my bubble.