Filliers Distillery schudt de markt grondig door elkaar met zijn vernieuwende aanpak. Ze kiezen voor een nieuwe verpakking: mooie, elegante flessen die gerust hun plaats kunnen hebben in cocktailbars overal ter wereld. Ook pakken ze uit met een gamma van vijf complementaire premium jenevers, gaande van zeer jong (0 tot 8 jaar oud) tot vrij oud (12, 17 en 21 jaar).
De 3 oude jenevers vormen het pronkstuk van de verzameling en worden best puur gedronken. De twee jonge jenevers kunnen op hun beurt dan weer perfect als basis dienen voor een cocktail. En dat is nieuws dat wij graag horen, want wie houdt er nu niet van cocktails? Wij wel, in ieder geval, en vermoedelijk jij ook, dus daarom krijg je bij deze van ons vier recepten met jenever.
1. Brabançon’s Neck
Benodigdheden
- 5 cl 8 jaar oude Filliers Barreld Aged jenever
- ginger Ale
- enkele druppels bitters (Angostura)
- schijfje limoen
- ijs
Bereiding
Vul een longdrinkglas met ijs. Voeg de jenever toe en vul het glas verder op met Ginger Ale. Werk ten slotte af met enkele druppels van de bitters en versier het glas met een schijfje limoen.
2. Fifty-Fifty
Benodigdheden
- 5 cl 8 jaar oude Filliers Barreld Aged jenever
- 5 cl rode vermouth
- een vanillestokje of een zeste van limoen
- ijs
Bereiding
Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg vervolgens de jenever en vermouth toe en schud krachtig. Giet de inhoud vervolgens in een martini cocktailglas (je kan hier een barzeef, ook wel strainer genoemd, voor gebruiken zodat het ijs in de shaker blijft). Werk ten slotte af met het vanillestokje of de zeste van limoen.
3. Genever Jack
Benodigdheden
- 4 cl 0 jaar oude Filliers jenever
- 1 cl citroensap
- 6 frambozen
- Een takje verse rozemarijn of een schijfje gedroogde appelsien
- 5 cl suikersiroop
- ijs
Bereiding
Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de jenever, het citroensap, de suikersiroop en de frambozen toe en schud krachtig. Giet vervolgens de mix in een tumblerglas (gebruik hiervoor een barzeef of strainer zodat het ijs in de shaker blijft). Werk af met het takje rozemarijn of met het schijfje gedroogde appelsien.
4. G-BL
Benodigdheden
- 5 cl 0 jaar oude Filliers jenever
- Bitter lemon
- Een takje munt
Vul een longdrinkglas met ijs. Voeg vervolgens de jenever toe en vul het glas verder op met de bitter lemon. Werk ten slotte af met een takje munt.
Meer informatie over de producten van Filliers Distillery vind je op de site: www.filliers.be
Vond je dit interessant? Lees dan ook FOODTIP: Afkoelen met een frisse biercocktail of What About Waste verklaart de oorlog aan plastic rietjes.