Jean Paul Gaultier krijgt eigen show in Parijse Folies Bergère
© Pers

Jean Paul Gaultier krijgt eigen show in Parijse Folies Bergère

Door Belen Ucros & Melanie Stuckens
Leestijd: 1 min

Op 65-jarige leeftijd lanceert Jean Paul Gaultier een groot spektakel. Na Josephine Baker, Charlie Chaplin en Zizi Jeanmaire is het de beurt aan de enfant terrible van de mode om te schitteren op de affiche van de Folies Bergère.

De Fashion Weeks zijn nog maar net achter de rug of Gaultier waagt zich al aan een nieuwe uitdaging: zijn eigen Fashion Freak Show. Van september tot december 2018 neemt hij zijn intrek in de Parijse Folies Bergère voor een show die terugblikt op 50 jaar mode en popcultuur.

Met het spektakel gunt Jean Paul Gaultier ons een unieke inkijk in zijn leven. Van zijn eerste modeshows tot zijn grootste professionele successen, van onvergetelijke feestjes in paleizen tot gekke Londense party’s. Voor de ontwerper zelf is de show vooral een manier om hulde te brengen aan iedereen die hem ooit inspireerde. Onder andere Pedro Almodovar, Luc Besson, Madonna, Kylie Minogue, Mylène Farmer en Regine Chopinot passeren de revue.

Exclusieve outfits

Dat de ontwerper niets aan het toeval wil overlaten, blijkt uit de namen die nu al prijken op de crewlist. Zo neemt acteur en regisseur Tony Marshall de mise-en-scène op zich en tekent Marion Mottin (Christine and the Queens, Stromae en Madonna) voor de choreografie. Gaultier zelf zal exclusieve outfits ontwerpen voor de show en uiteraard zullen ook zijn meest iconische creaties op het podium te zien zijn.

Wat je voor de rest mag verwachten? Acteurs, dansers, circusartiesten en excentrieke personages, heel veel kleuren, visuele verrassingen en opmerkelijke plotwendingen. Gaultier zou Gaultier niet zijn als hij niet op elk mogelijk moment buiten de lijntjes zou kleuren, nietwaar? Wij hebben onze tickets in ieder geval alvast geboekt!

Jean Paul Gaultiers Fashion Freek Show, van 18 september tot 30 december 2018 in de Folies Bergère, 32 rue Richer, 75009 Parijs. Meer info en reservatie via www.foliesbergere.com.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashion Freak show, Folies Bergère, Jean Paul Gaultier, Parijs.