It’s gin o’clock!
©

It’s gin o’clock!

Leestijd: 1 min

Vermouth mag het nieuwe drankje du jour zijn, er is niets mis met een klassieke gin-tonic om het weekend (of de week) in te zetten. Zin om wat nieuws uit te proberen? Wij hebben twee gins en een nieuwe tonic in de aanbieding die je misschien nog niet kent. Cheers! 

Aduro Gin: Made in Italy, bottled in Belgium

aduro gin

Broers Ruben en Thomas De Ruyck ontdekten in de Italiaanse Dolomieten een distilleerderij waar ze al negen generaties lang ambachtelijk grappa en eau-de-vie stoken. Zij besloten er hun Aduro Gin te laten maken. De gin wordt au bain-marie gedistilleerd volgens de bagnomariatechniek en bevat biologisch geteelde botanicals. Kiezen kan uit de zachte Aduro Bell Pepper Gin met jonge groene paprika, Aduro Superior Gin die je ook puur kan drinken, Aduro Navy Strength Gin en de pittige Aduro Devil’s Tail Gin met Carolina Reaper, de heetste chilipeper ter wereld.

€ 39,95 voor 50 cl, o.m. bij Ginroom beschikbaar. 

Mom God Save the Gin: met een knipoog naar de Queen

Mom gin

Deze Spaanse gin wordt in het Verenigd Koninkrijk gestookt en is een creatie van de González Byass-familie die ook de London n° 1 Blue Gin bedachten. Mom wordt na vier distilleersessies geïnfuseerd met rode bessen die de gin een fruitige toets geven.

€ 42,50 voor 70 cl, bij de drankenhandelaar. 

Clementine Tonic Water by Sergio Herman van Fever-Tree 

Fever Tree

Sergio – “lekker gerechtje” – Hermans lanceert met Charles Rolls en Tim Warillow van premium mixersmerk Fever-Tree zijn eigen fruitige tonic. Inspiratie vond de chefkok op zijn geliefde Ibiza, bij zijn vers citrusfruit: hij stopte clementines en kaneel in zijn drankje. Die zorgen voor een zacht, rond drankje met een kruidige toets. “Lekker eten en drinken associeer ik vaak met vakantie, een periode van ontspannen met vrienden of familie,” legt Herman uit. “Voor het bepalen van het smakenpalet van mijn tonic heb ik dan ook teruggegrepen naar de beleving, geuren en smaken van mijn favoriete vakantiebestemming. Dit tonicwater leent zich perfect voor een verfrissende cocktail op de steiger aan een verlaten kiezelstrand waar de zon ondergaat in de zee en een hemel die prachtig oranje kleurt. Heerlijk genieten, daar gaat het om.”

In zijn restaurant The Jane serveert Herman twee cocktails met de tonic, Cinnamon Satisfaction met wodka en Clementines & Basillove met gin. Die laatste zelf proberen?

–         Maak een jonge wortel schoon en gebruik een fijnschiller om fijne schilletjes wortel te maken.

–         Neem een groot wijnglas en plaats een paar schilletjes wortel vooraleer het glas te vullen met grote blokken ijs.

–         Voeg 10 ml vers geperst limoensap toe.

–         Voeg 45 ml dry gin toe.

–         Vul verder op met een gekoeld flesje Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman.

–         Garneer het glas met basilicumblaadjes en werk af met een zeste van sinaasappel.

De tonic is vanaf juli exclusief online te koop, vanaf het najaar vind je hem ook in de supermarkt en bij de drankenhandelaar. 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Aduro gin, Clementine Tonic Water, Fever Tree, Gin, Gin-tonic, Mom, Sergio Herman, Tonic.