Wie is Tom Hiddleston, het nieuwe lief van Taylor Swift?
©

Wie is Tom Hiddleston, het nieuwe lief van Taylor Swift?

Leestijd: 2 min

Ja, Tom Hiddleston is het nieuwe lief - al dan niet in het echte of filmische leven, daar zijn we nog niet uit - van Taylor Swift, maar de man heeft ook een eigen leven en talenten. Wij vonden op het eerste gezicht al 7 troeven.

SLIM

De Britse acteur wordt geboren in Westminster, London en groeit op in Wimbledon, daarna in Oxford. Daar zit hij ook op school, tot hij op z’n dertiende naar Eton College gaat, waar hij in de klas zit met prins William en Eddie Redmayne. Hij volgt Klassieke Talen aan de Cambridge University, vervolgens gaat hij naar de Royal Academy of Dramatic Art.

LOKI

Zijn bekendste rol is die van Loki in Thor (2011), The Avengers (2012) en Thor: The Dark World (2013). Regisseur Kenneth Branagh liet ‘m eigenlijk auditie doen voor de hoofdrol (die ging naar z’n goede vriend Chris Hemsworth) maar zag iets in hem dat beter paste bij de rol van antagonist. Deze rol betekende voor Hiddleston de overstap van theater naar de filmindustrie.

maxresdefault

GENTLEMAN

Hij is ongelooflijk welgemanierd en vriendelijk. Na het afronden van de opnames van z’n laatste film schreef hij zelfs bedankbriefjes voor de volledige crew: “Het afscheid wordt nooit minder droevig omdat je in korte tijd een familie vormt. Je ziet dezelfde mensen maandenlang elke dag zestien uur lang en je werkt aan een gemeenschappelijk doel: een goeie film maken.”

007

Bij Britse bookmakers staat Hiddleston in de top 10 van opvolgers voor Daniel Craig als nieuwe Bond. Hij gooide extra hout op het vuur met uitspraken als “ik ben een enorme fan van de 007 films”, “het zou een fantastische kans zijn als ze ooit komen aankloppen” en “ik zal die rol niet licht opnemen.” Dat hij het kan, bewijzen zijn stoere- gentleman-rollen in de tv-serie The Night Manager en de kortfilms voor Jaguar.

isawthelight_tomhiddleston_sonyclassics

TOEGEWIJD

Voor z’n rol als Loki leerde hij Braziliaanse capoeira. Voor The Night Manager schaduwde hij de conciërge van het vijfsterren Rosewood Hotel in London. Voor I Saw the Light, waarin hij countryzanger Hank Williams speelt, vermagerde hij drastisch, zat hij 2 uur per dag bij de dialectcoach en leerde hij de zangstem van Williams nadoen tot hij I’m So Lonesome I Could Cry perfect kon brengen.

DANSER

Google ‘Tom Hiddleston dancing’ en je krijgt een resem video’s met de acteur die een dansje doet in praatprogramma’s wereldwijd. “Tijdens een groot interview in Korea vroeg iemand op welk deel van mijn lichaam ik het meest trots was – een fou-te vraag waarop alleen foute antwoorden mogelijk zijn. Ik antwoordde: ‘Op mijn voeten, omdat ze kunnen rennen en dansen.’ En zo creëerde ik een monster.”

https://www.youtube.com/watch?v=p8SMlFEbn-w

LIEFDE

In april ontplofte het internet door een stomende seksscène tussen personages Jed Marshal en Jonathan Pine in The Night Manager, waarbij Hiddlestons achterwerk nogal in de kijker stond. Nadat ze samen I Saw the Light opnamen, werd hij regelmatig (in april 2016 zelfs nog op Hawaï) samen met Elizabeth Olsen gespot. Tot hij plots naast Taylor opdook dus.

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: 007, Chris Hemsworth, Hank Williams, Jaguar, Jonathan Pine, Loki, Taylor swift, The Night Manager, Tom Hiddleston.