Interview: Lily-Rose Depp
© Pers

Interview: Lily-Rose Depp

Door C.L.
Leestijd: 4 min

Wanneer ze acteert, spat ze van het scherm, zoals in de film 'Planetarium' van Rebecca Zlotowski. Lily-Rose Depp heeft het dan ook van geen vreemde. Net 18 is ze nu en ze heeft alles in huis om een ster te worden. 

Eerder verschenen in Marie Claire België – januari 2017

Lily-Rose, je speelt de hoofdrol in Planetarium en je bent het gezicht van N°5 L’Eau, de nieuwe Chanel. Dat is de eerste keer dat een actrice naam heeft gemaakt met een advertentiecampagne én een film.
Hoe combineer je die twee rollen?

“Als je het hebt over ‘naam gemaakt’, wil ik eerst zeggen dat ik niet per se beroemd wil worden. Ik wil gewoon graag ten volle genieten van het ‘actrice zijn’. Alles viel gewoon op zijn plaats. Misschien komt dat niet zo vaak voor. Ik doe gewoon bepaalde dingen.”

Heel wat mensen zouden dat intimiderend vinden. Jij lijkt geen angst te kennen…

“Misschien ben ik wat minder bang dan anderen, maar natuurlijk heb ik net zo goed mijn persoonlijke twijfels. Maar zelfs als ik bang ben, en dat gebeurt soms als ik enorm onder druk sta, zie ik maar één oplossing: het gewoon doen.”

Planetarium premiere in Venice! @saraifiszel @jsthestudio @taramarie923 🙅

Een bericht gedeeld door Lily-Rose Depp (@lilyrose_depp) op

Er komen deze herfst twee films van je uit: La Danseuse (The Dancer) van Stéphanie Di Giusto en Planetarium van Rebecca Zlotowski. Het zijn twee discrete, alternatieve films. Alsof je op kousenvoetjes vooruitgaat…

“In beide gevallen was ik meteen weg van het script en ik voelde een enorme connectie met mijn rol. Maar je hebt gelijk: misschien ga ik onbewust heel langzaam vooruit, stap voor stap. Ik eis enorm veel van mezelf. En ik krijg echt niets cadeau, wat de mensen ook denken. Ik vind het wel prettig om op deze manier te beginnen, een beetje aan de zijlijn.”

Waar droomde je van toen je een klein meisje was?

“Ik wilde een beetje van alles zijn: prinses, ballerina, spionne, zangeres, actrice. Maar daar dromen alle meisjes van. Ik had het geluk dat ik een scène mocht spelen in Tusk (de film van Kevin Smith), samen met een vriendinnetje. Ik was een kind en deed toch mee aan de volwassen wereld, met een echte filmcrew. Ik genoot van het hele gebeuren en daarna wilde ik niets anders meer doen.”

In de film voor N°5 speel je verschillende rollen. Welke lijkt het meest op jou?

“Die waarin ik een zangeres ben, met krulhaar, die zich amuseert voor de micro. In het echte leven heb ik geen ambitie meer om zangeres te zijn, en daarom is het zo leuk om te doen alsof.”

Het is ook de scène waarin je het meest op je moeder lijkt…

“Misschien wel. Ja, mijn moeder, Vanessa Paradis, is zangeres, maar het is niet zo dat je je van alles in je hoofd moet gaan halen omdat je me vijf seconden voor de microfoon ziet staan…”

De film speelt met paradoxen. Welke spreekt jou het meest aan?

“De laatste in de film. ‘Je kent me en je kent me niet’; dat is iets wat ik echt zou kunnen zeggen en het zegt zelfs alles over mij. Ik sta al van jongs af aan in de publieke belangstelling, zat al op zeer jonge leeftijd op sociale netwerken… dat maakt dat de mensen denken dat ze me kennen, maar dat is niet zo. Ik ben iemand die heel privé is, heel discreet.”

Dus wat ik op de sociale media zie, vertelt me niet echt wie je bent?

“Laten we zeggen dat ik in het echte leven iemand anders ben. Maar dat geldt toch voor iedereen! In het begin zat ik veel op de sociale media, maar nu post ik meer over mijn werk. Ik wil mijn privéleven steeds meer voor mezelf houden. En ik ben een huismus, ik ga niet veel uit… Echt waar.”

Heeft het feit dat je financieel onafhankelijk bent veel veranderd in je leven?

“Onafhankelijkheid is geweldig. Ik vind het heerlijk om mijn eigen beslissingen te nemen, te weten dat ik mijn eigen geld uitgeef, dat ik in mijn eentje kan reizen. En dat ik dingen kan kopen voor mijn familie, die zoveel voor me gedaan heeft.”

Je bent op een leeftijd waarop je nog oudere mensen nodig hebt als rolmodel. Hoe vind je het dat je voor volwassenen inspirerend bent?

“Natuurlijk is dat enorm vleiend. Maar dat gezegd zijnde: ik wil niet echt veel aandacht besteden aan wat anderen van me denken, of me afvragen of ik een goed voorbeeld ben of niet. Ik zie het omgekeerd: ik ben degene die tegenwoordig de meest uitzonderlijke mensen ontmoet.”

Wat vind je van de Chanel campagnefilm nu hij af is?

“Ik had nooit gedacht dat ik een connectie zou hebben met N°5. Ik ben opgegroeid met het idee dat Chanel echt het beste van het beste is. Ik vind het allemaal nog erg onwerkelijk.”

Verandert er iets voor jou als je parfum draagt?

“Het is een manier om je vrouwelijk te voelen. Bovendien heb je een eigen geur: een geur die je gekozen hebt. N°5 past bij mij omdat het een warme, gulle, vertrouwde geur is.”

En is Karl Lagerfeld warm en vertrouwd?

“O ja, ik bewonder hem heel erg. Hij is joviaal en hartelijk. Maar hij is in de eerste plaats een genie.”

Merci Karl😘

Een bericht gedeeld door Lily-Rose Depp (@lilyrose_depp) op

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Celebs, Interview, Lily-Rose Depp.