Van mediterraans tot retro: de interieurtrends voor volgend seizoen
© Renaulac

Van mediterraans tot retro: de interieurtrends voor volgend seizoen

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Nood aan een nieuw interieur of gewoon zin in wat verandering na de lockdown? De kleurexperts van Renaulac verzamelden alvast dé kleurentrends van komend seizoen.

1. Mediterranen vibes

Als er één ding is dat heel wat mensen hebben gemist, dan is het wel reizen. Het is dus niet al te verbazend dat ons verlangen naar zuiderse oorden zicht vertaalt in een trend. Met de Mediterrane trend zetten we dit seizoen in op de vibes van een authentieke casita aan de zee. Denk aan rustieke beigetinten, warme aardekleuren en fris pastelblauw, gecombineerd met handgemaakte items en natuurlijke materialen zoals jute, linnen, riet, klei, onbehandeld hout en terrazzo. Bovendien krijgt deze trend dit seizoen nog een unieke, minimalistische twist, want naast zuiderse invloeden zien we vaak ook een hint naar het populaire Japanse concept wabi-sabi.

Lees ook: Netflix: 9 nieuwe series, films en documentaires om in november te kijken

2. Explosieve kleuren 

Felle, vrolijke kleuren en zeemzoete pasteltinten banen zich in sneltempo een weg naar ons interieur. Denk: opvallende kleuraccenten in accessoires, meubelstukken en op de muur – in subtiel ton-sur-ton of in de meest opvallende combinaties.

kleurentrends

Renaulac

/

3. Futuristisch minimalisme

We zijn als samenleving nog nooit zo hard bezig geweest met het promoten van slimme, duurzame oplossingen om de klimaatcrisis in te dammen. Duurzaam, functioneel en tijdloos voeren de toon – van mode tot design. En ook op vlak van interieur dragen we dit seizoen ons steentje bij. Scandinavisch design blijft populair en speelt een belangrijke rol in het creëren van een stijlvol, functioneel interieur dat tegen een stootje kan en dat ook de tand des tijds doorstaat.

Lees ook: De 5 beste producten voor zachte lippen geselecteerd door Marie Claire

4. Retro en authentiek

We kijken steeds vaker terug naar de goede oude tijd. Ook in ons interieur. Vooral de ‘70s en ‘80s beleven een grootse comeback dankzij hun speelse, optimistische vibe. Een trend die op zijn beurt dan weer een hele beweging in gang zet richting tweedehandsshoppen en duurzame consumptie. Win-win!

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Interieur.