H&M lanceert eerste diervriendelijke collectie
© H&M

H&M lanceert eerste diervriendelijke collectie

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

De toekomst van onze planeet staat deze week hoog op de agenda in Schotland, maar ook de rest van de wereld kijkt en hoopt mee naar wat er beslist wordt voor het klimaat. Ook H&M draagt bij en brengt nu de diervriendelijke 'Co-Exist Story'-collectie uit die dierenrechtenorganisatie PETA volledig goedkeurde.

/

Met de ‘Co-Exist Story’-collectie zet H&M de spotlight op de dieren. De lijn is veganistisch en dus helemaal in thema van het dierenwelzijn. Zo verving de Zweedse modeketen de materialen die we normaliter van dierlijke oorsprong maken door nieuwe innovaties. Denk bijvoorbeeld aan een pufferjas waarbij ganzendons werd ingeruild voor wilde bloemen. Of VEGEA™, een plantaardig alternatief voor leer op oliebasis en leer van dierlijke oorsprong.

Lees ook: Pillow, de nieuwe eco-vriendelijke tassen van Louis Vuitton.

Laura Shields, PETA Corporate Responsibility Mangar: “Veel van ons werk bij PETA doen we door positieve relaties aan te gaan met bedrijven zoals H&M, omdat we ernaar streven een einde te maken aan het gebruik van materialen die van dieren afkomstig zijn. We vinden het geweldig om met H&M samen te werken aan een collectie met fantastische veganistische ontwerpen die vriendelijker zijn voor de planeet en voor de dieren die erop leven.”

H&M Co-Exist Story

H&M

/

H&M Co-Excist Story

De collectie bestaat uit kleurrijke feelgood mode met stijlreferenties naar de zorgeloze 90’s voor m/v/x en kinderen. Onze favoriete stuks voor vrouwen zijn de oversized jas van crèmekleurige imitatiebont van gerecycleerd polyester en de knaloranje jurk met diervriendelijke veren aan de mouwen. De collectie bevat ook veganistische make-up – twee lippenstiften en een eyelinerverpakking – die, voor het eerst voor H&M, is gecertificeerd door The Vegan Society.

Co-Exist Story H&M

H&M

Malin Dubois, senior designer bij H&M: “We hebben deze collectie ontworpen voor moderne stedelingen, die houden van de sociale knooppunten van het stadsleven, maar die ook hunkeren naar weekenden waarin ze hun waterdichte rubberen laarzen in de natuur dragen. We zijn er trots op dat we deze passies kunnen verenigen: veelzijdig, fashion-forward design en duurzaam.”

De ‘Co-Exist Story’-collectie ligt vanaf vandaag in de winkel. Wees er snel bij want de capsulelijn is zéér gelimiteerd. Meer info op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Duurzame mode, H&M, PETA.