Instagram: inspirerende illustratrices om meteen te volgen
© Instagram

Instagram: inspirerende illustratrices om meteen te volgen

Door Romy Geerts
Leestijd: 3 min

Sinds sociale media zijn cartoonisten en illustratoren niet meer weg te denken van Instagram. Het is voor hen de uitgelezen manier om creaties online met hun publiek te delen en contact met hen te leggen. Deze cartoonisten moet je - wat ons betreft - zeker in de gaten houden.

Chrostin – @chrostin

De Belgische Christina De Witte, beter bekend als Chrostin, tekende zichzelf tijdens een luie zomer als cartoonfiguur en werd zo beroemd in de illustrator wereld. Onlangs publiceerde ze ook haar eigen boek: ‘Sommige meisjes houden niet van roze’, wat een humoristische handleiding is voor jonge meisjes met problemen. Het personage ‘Chrostin’ en de dingen die ze allemaal meemaakt zijn voor vele meisjes en vrouwen een voorbeeld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chrostin (@chrostin) op

 

Bekijk hier onze favorieten:

/

Eva Mouton – @eva_mouton

Eva Mouton is een Belgische illustratrice die bekend is geworden dankzij haar column, Eva’s gedacht, die sinds 2011 in De Standaard verschijnt. Ze groeide op in een creatief nest, waardoor ze als snel de interesse in het tekenen vond. Nu heeft Eva verschillende boeken en is ze zeer bekend op Instagram. Met haar illustraties wil Eva op een humoristische wijze maatschappelijke problemen en kleine vrouwelijke problemen in het licht brengen. Geweldig om je dag mee te starten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eva Mouton (@eva_mouton) op

 

Bekijk hier onze favorieten:

/

Niet Nu Laura – @nietnulaura

Niet Nu Laura is de webcomic naar de hand van de Belgische Laura Janssens. De cartoonfiguur is gebaseerd op haar eigen leven en dat van haar vriend. Liefst van al tekent ze grappige momenten en awkward situaties, waarin iedereen zich meteen herkent. Ook varieert ze haar illustraties met korte stripverhaaltjes. Met haar tekeningen wil Laura het leven langs de mooie en plezierige kant laten zien. Het leven moet niet altijd serieus zijn, toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Niet Nu Laura (@nietnulaura) op

 

Bekijk hier onze favorieten:

/

Planet Prudence – @planetprudence

Planet Prudence is de cartoonfiguur van de Belgische Prudence Geerts. Haar comics zijn gebaseerd op haar eigen leven en de grappige, klunzige momenten die ze meemaakt. Prudence kreeg naamsbekendheid toen enkele van haar tekeningen werden opgepikt door een Amerikaanse uitgeverij. Daar bracht ze haar eigen boek uit: ‘Bad at Adulting, Good at Feminism’. Nu verkoopt Prudence op haar website haar cartoons op kaarten, stikkers, bladwijzers en dik papier om omhoog te hangen.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Planet Prudence (@planetprudence) op

 

Bekijk hier onze favorieten:

/

It’s Weinye – @itsweinye

It’s Weinye is de webcomic van de Maleisische Weinye. Het hoofdpersonage in haar cartoons is gebaseerd op haar eigen leven en uiterlijk. Daarnaast tekent ze ook tal van andere cartoons en maakt ze strips.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door It’s Weinye (@itsweinye) op

 

Bekijk hier onze favorieten:

/

Floor Denil – @floordenil

Floor Denil is een 22-jarige Belgische illustratrice die bekend is geworden door haar ‘kribbels op Instagram’. In tegenstelling tot de andere cartoonisten zijn Floor haar illustraties iets minimalistischer. Wat haar een heel andere illustratiestijl geeft, die wij allemaal kunnen appreciëren. Ook heeft Floor een personage dat altijd terugkomt in haar tekeningen, haarzelf. Less is more!

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Floor Denil (@floordenil) op

 

Bekijk hier onze favorieten:

/

Emma Block – @emmablockillustration

Emma Block is een Britse freelance illustratrice die vooral tekeningen maakt met water en olieverf. Haar illustraties zijn vrouwelijk, kunstzinnig en uitermate schattig afgebeeld waardoor wij niet anders kunnen dan er enthousiast van te worden. Ze tekent vrouwen in hun dagelijkse leven, interesses en omgeving. Verder toont ze op haar account een blik achter de schermen van haar werkproces en atelier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emma Block (@emmablockillustration) op

 

Bekijk hier onze favorieten:

 

Meer lezen? Instagram: 21 topmodellen om te volgen in 201912 webshops waar je betaalbare muurdecoraties kunt vindenDe 10 vrolijkste Instagramaccounts tegen winterblues en Inspiratie: 5 Instagram accounts voor beauty lovers.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cartoon, Chrostin, Eva Mouton, Illustratie, Instagram, Planet Prudence.