ING Art Center opent haar deur voor creatieve starters
© Walden Project

ING Art Center opent haar deur voor creatieve starters

Leestijd: 1 min

ING België, Creatis en KISSKISSBANKBANK delen creatieve werkruimte uit op de Kunstberg in Brussel. Voor wie een strak plan heeft, maar nog geen bureau. 

Had Panamarenko in een atelier gewerkt waar hij creatieve mensen uit andere disciplines was tegengekomen, dan had die samenwerking misschien tot een zakenmodel geleid, hadden zijn vliegbouwsels misschien wel echt gevlogen, en stond hij nu aan het hoofd van een Panamarenko Multinational.

Het klinkt weinig waarschijnlijk of een beetje kort door de bocht, maar het is precies wat Creatis voor ogen heeft. Creatis is de Franse kweekvijver voor cultureel ondernemen en wordt nu ook in België actief. Ze treedt op als incubator en verbindt en versterkt creatieve ondernemers. Samen met de traditionele bank ING en het crowdfundingsplatform KissKissBankBank lanceren ze een oproep aan alle creatieve en innoverende ondernemers  die op zoek zijn naar een stimulerende werkruimte.

Ze richten zich op mensen die bezig zijn in de volgende domeinen: media, audiovisueel, animatie, muziek, architectuur, internetcultuur, reclame, mode, beeldende kunsten, fotografie, culinaire kunsten, kunstberoepen, ontwerp, pers, radio, erfgoed, uitvoerende kunsten, publieke kunst,…

Dit triumviraat biedt een dynamische plek waar startende ondernemers hun ideeën kunnen verfijnen en laten renderen. Er is immers meer nodig dan een creatief idee om werkgelegenheid te creëren. Niet alleen gratis koffie, water én internet, maar ook veel coaching, workshops van experten, discussies met gelijkgestemden, een business angel die bij je past… Je betaalt 270 € per maand per bureau. Kortom, het moet een gonzende plek worden waar je brein tintelt en uitgedaagd wordt.

Op de Kunstberg is er plaats voor zo’n tien start-ups die net al dat beetje verder staan: er is een vast team, een zekere financiering en een product of project dat kan evolueren naar Europese en internationale markten. De mensen achter een project denken dan ook over de grenzen van sectoren en werkwijzen heen.

Klopt deze visie met wat jij wil voor je startend bedrijf, dan kan je het een boost geven door het inschrijvingsformulier op www.residencecreatis.fr. in te vullen. De inschrijvingen worden geëvalueerd door de teams van CREATIS, ING België en KissKissBankBank. De selectie vindt plaats midden januari en de geselecteerde ondernemingen nemen hun intrek aan het Koningsplein in Brussel vanaf 1 februari. M.a.w. enige spoed kan geen kwaad.

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Creatief ondernemen, Incubator, ING, Kunstberg, Werkruimte.