Uitgetest: een facelift zonder botox, fillers of mesjes
©

Uitgetest: een facelift zonder botox, fillers of mesjes

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

"Een cosmetische behandeling die dezelfde resultaten geeft als een medische ingreep", zo wordt Superboost omschreven in het persbericht van Anubis Care, het bedrijf achter Superboost. Marie Claire's online beautyjournalist Kim De Craene probeert het uit.

Collega E. waarschuwt me voor de behandeling. Ze herinnert zich elektrische schokken en haar gezicht dat in één groot spasme samentrok. Ik word toch een beetje bang: ik krijg al puistjes wanneer ik een iets te straffe dagcrème smeer. Mieke Minsaer van Beautycenter Mieke in Berlare, die sinds augustus met Superboost werkt, stelt me gerust. “Er komen inderdaad elektroshocks aan pas, maar pijn doet het zeker niet.”

Na een korte huidanalyse blijkt dat 2 behandelingen volstaan – in plaats van de aanbevolen 4 – want ik heb nog een jonge en mooie huid. Fijn om te horen. De problemen die we gaan aanpakken? “Couperose, een dikke frons op het voorhoofd en groeven in de onderkaak”, zegt Mieke.

/

“Dit wordt geen ontspannende zenmassage”

Ik vlei me neer op de massagezetel, achteraan in de nek krijg ik een elektropad bevestigd en ik hou mijn adem in: ik weet dat dit geen ontspannende zenmassage wordt. Mieke begint met een reiniging, gevolgd door een peeling. (Met de producten van het Duitse merk Schrammek, een ontdekking!).

Voor de eerste behandeling gebruikt Mieke een Skin Brightening-cocktail – een lichte cocktail van vitamines en mineralen voor een heel gevoelige huid – die zal werken op de couperose.

Het echte werk begint: met een jetstream worden actieve stoffen naaldloos geïnjecteerd in de huid. Ondertussen wordt het vuil uit de poriën gepompt, en worden de huidkanaaltjes gevuld met het serum.

/

“De ‘facelift’ is zeker niet pijnlijk”

De volgende stap: met behulp van elektrostimulatie krijgen de spieren impulsen waardoor ze terug steviger en strakker worden. De elektrostimulatie voelt wat vreemd aan: ik voel trillingen rond de ogen en lippen, proef een metaalsmaak in de mond, maar de behandeling is zeker niet pijnlijk. Note to self: neem de verhalen van collega E. in het vervolg met een korreltje zout. Het resultaat na de eerste behandeling: mijn huid oogt frisser, lichter en gladder en ik heb minder rode vlekken op de wangen.

Een maand later ga ik terug voor een tweede behandeling. Deze keer gaan we voor een liftend effect, met de hulp van een Skin Rejuvenating-cocktail, plus een extra shot hyaluronzuur. Ik krijg een elektropad in mijn nek, Mieke zet haar machine aan, here we go again…

/

De eindconclusie: de couperose is sterk verminderd, enkele ouderdomsrimpeltjes rond de ogen en de mond lijken minder diep, mijn huid is zacht, opgeklaard en voelt strakker, en ik heb een mooie glow. De Superboost is ideaal voor wie (nog) niet toe is aan plastische chirurgie maar de huid toch een extra oppepper wil geven.

Bekijk hieronder enkele voor-en-nafoto’s:

Kim De Craene

Kim De Craene

Info: Een Superboost behandeling kost € 150 en duurt 90 minuten. Beautycenter Mieke, Dorp 56, 9290 in Berlare. www.beautycentermieke.be

Lees meer Marie Claire op: Vijf spa’s om in te relaxen en resetten. De beauty- en badkamergeheimen van Kim Maes. Leg jezelf in de watten met deze heerlijke verwenproducten. 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Facelift, Superboost.