Humor: wat ons doet lachen
© Fox.com en © 2017 Grumpy Cat Limited

Humor: wat ons doet lachen

Leestijd: 2 min

Het februarinummer ligt in de winkels en naar aanleiding van het artikel over vrouwen en humor, delen we maar al te graag wat ons doet lachen. Zet je schrap!

Actualiteit

Accepteer de dingen die je niet kan veranderen, wordt wel eens gezegd. Naast ze te accepteren, kan het ook helpen om er eens goed mee te lachen. Gisteren schreven we nog over Bridget Trumps Diary, een fictief Twitteraccount door comedienne Tiff Stevenson.

De Nederlandse presentator Arjen Lubach is bij onze noorderburen geliefd om zijn zondagse satirische monologen over actuele kwesties in het programma Zondag met Lubach bij de VPRO. Ook wij kunnen meegenieten van zijn uitlatingen via Youtube.

Volgende pagina: komische series

/

Komische series

Arrested Development

Nadat patriarch George Bluth Sr. gearresteerd wordt voor grootschalige fraude, komt de failliete familiezaak in handen van zoon Michael Bluth. Zijn egoïstische, luie en koopzieke familieleden maken het hem echter moeilijk het hoofd koel te houden. De serie is gefilmd als een realityshow met een voiceover die toelichting geeft alsof het om een natuurdocumentaire gaat. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van inside jokes – grapjes die je alleen snapt als je de hele serie hebt gevolgd. Na de initiële drie seizoenen in de eerste helft van het vorige decennium, heeft Netflix de serie onlangs nieuw leven in geblazen. Een aanrader voor fans van The Office, Community en 30 Rock.

The Mindy Project

Mindy is gynaecologe in een praktijk in New York en is op zoek naar de liefde. De serie volgt haar en haar verwoede pogingen werk en privé in balans te houden terwijl ook haar collega’s het beste van zichzelf geven. The Mindy Project is één van de vele series van de afgelopen 5 à 10 jaar die tonen dat series waarin een vrouw centraal staat grappig kunnen zijn. De ster van de show Mindy Kaling is overigens ook het brein achter de serie. Ze is bekend van haar rol in én schrijfwerk voor The Office.

New Girl

Zooey Deschanel speelt Jess Day, een jonge, immer vrolijke vrouw die na het einde van haar relatie intrekt bij drie mannelijke huisgenoten. Nick, de luie barman, Schmidt, de vrouwenversierder met een sterk ontwikkelde vrouwelijke kant en Winston, of Winnie the Bish zoals hij zichzelf graag noemt, de onschuldige grappenmaker die de groep in de tweede aflevering vervoegt. Ook New Girl werd bedacht door een vrouw. Wanneer Cece, Jess’ beste vriendin, vaker in beeld komt en het man/vrouw ratio iets meer de goede kant opgaat, is ook deze serie een goed voorbeeld van “vrouwvriendelijke” comedy.

Brooklyn Nine Nine

Politiedistrict Brooklyn 99 krijgt een nieuwe, doodernstige kapitein en dat maakt het leven van inspecteur (en groot uitgevallen kind) Jake er niet makkelijker op. De karikaturale leden van het politieteam gaat volledig loos in de stad, met überdwaze gevolgen. Situationele humor op z’n best, deze serie is een heerlijk halfuurtje verstand op nul en ontspannen.

volgende pagina: humor op het internet

/

Humor op het internet: katten en memes

Het internet is een eindeloze bron van komisch materiaal. Grappige filmpjes op youtube, de ongewild hilarische reacties op de facebookpagina’s van niet nader genoemde kranten maar ook de terugkerende foto’s met herkenbare opschriften. De meme’s (uitgesproken als miems) zijn foto’s, video’s of zelfs tekst die veelvuldig gedeeld worden om hun komische waarde. Enkele voorbeelden:


Iemand laten weten dat je hun mening niet waardeert doe je zo.

¯\_(ツ)_/¯
Eerder onverschillig? Haal je schouders op.

Humor: Grumpy Cat is meme royaltyGrumpy Cat, ’s werelds bekendste kat

Tardar Sauce de kat is beter bekend onder haar pseudoniem Grumpy Cat. Ze is Meme Royalty en sleepte zelfs een heuse movie deal in de wacht. Audrey Plaza, bekend als April uit Parks and Recreation, nam de stem van Grumpy voor haar rekening in de meest meta Kerstfilm ooit getiteld ‘Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever’.

Memes zijn dus vaak best grof maar geen nood, er bevindt zich genoeg minder cynische humor op het wereldwijde web. Een eindeloze stroom aan kattenvideo’s ontdooien zelfs de koudste harten. (Behalve dat van Grumpy Cat dan.)

En jij? Wat vind jij grappig? Deel het met ons op onze facebookpagina!

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Actualiteit, Humor, Satire, Series, Tv.