Satire: Bridget Jones en Donald Trump in “Bridget Trumps Diary”
© Getty Images

Satire: Bridget Jones en Donald Trump in “Bridget Trumps Diary”

Leestijd: 1 min

Morgen, op 20 januari, wordt Trump officieel ingehuldigd tot 45ste president van de Verenigde Staten. Terwijl de wereld bezorgd toekijkt, verschijnt online de ene satirische grap na de andere. Humor, het ideale coping mechanisme. Momenteel trending: Bridget Trumps diary. Want Donald Trump en Bridget Jones hebben meer gemeen dan je denkt.

Donald Trump houdt van Twitter zoals hij van Donald Trump houdt. Trouw deelt hij al zijn gedachten en gevoelens toe aan zijn 20 miljoen volgers. Bridget Jones pakte het intiemer aan en pende alles neer in een dagboek, maar daarnaast vond de Londense comedienne Tiff Stevenson weinig verschillen tussen de twee. Ze opende een Twitteraccount waarin ze Bridget Jones’ ontboezemingen aanpast aan de fratsen van Trump. “Het is merkwaardig hoe weinig ik moet veranderen,” vertelt ze daarover. “Allebei zijn ze geobsedeerd met hoe anderen hen zien en ze vallen constant voor de verkeerde mannen.”

Een bloemlezing uit Bridget Trumps Diary:

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Bridget Jones, Bridget Trump, Donald Trump, Satire.