Weekendtip: 3 nieuwe hotspots voor de culinaire avonturier
©

Weekendtip: 3 nieuwe hotspots voor de culinaire avonturier

Leestijd: 1 min

Heb je een passie voor lekker eten en drinken en zoek je nog een bezigheid voor op een vrije herfstdag? Dan kunnen de volgende nieuwe eet- en drinkgelegenheden je zeker bekoren!

The Hendrick’s Chambers of the Curious

Hendrick's chambers of the curiousWie even wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur, moet zeker eens langsgaan bij The Hendrick’s Chambers of the Curious. In deze merkwaardige pop-up bar wordt komaf gemaakt met eentonigheid en wordt alles tewerkgesteld om je brein uit te dagen. Van donderdag tot zaterdag kan je er terecht om de meest uitzonderlijke Hendrick’s Gin cocktails te degusteren. Een waar festijn voor de zintuigen. Na reservatie neemt Baloji de magiër, aan de hand van een reeks ongewone experimenten, je mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van het brein en de acht intelligenties. The Chambers of the Curious zijn van 21 oktober tot 3 december te bezoeken in het mysterieuze depot voor gevaarlijke goederen op de site van Tour & Taxis in Brussel. Onze nieuwsgierigheid is alvast geprikkeld!

Depot voor Gevaarlijke Goederen, Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel. Inschrijven voor de experimenten via www.chambersofthecurious.be

Bar Amigo

Bar AmigoVoor de Pascale Naessens liefhebbers hebben we goed nieuws, want voor het eerst kan je haar gerechten ook echt gaan proeven. De vermaarde Italiaanse chef-kok Fulvio Pierangelini nam haar namelijk in de arm om een nieuwe menukaart samen te stellen voor de Rocco Forte Nourish formule van Bar Amigo. De menukaart, die beschikbaar is vanaf 12 oktober, biedt een selectie aan van Pascales gezonde, evenwichtige en verfijnde recepten, steeds bereid met kwaliteitsvolle, verse en seizoensgebonden producten. Het oog wil ook wat, dus de heerlijke gerechten worden geserveerd op stijlvol serviesgoed, ontworpen door Pascale zelf.

Amigostraat 1, 1000 Brussel, www.roccofortehotels.com

Bozar café ‘Victor’

Bozar Café VictorSinds kort kan je in het vernieuwde Bozar café weer genieten van heerlijke versnaperingen én een knap staaltje architectuur. Het gerenommeerde Belgische architectenbureau Robbrecht en Daem nam de renovatie voor zijn rekening en Valérie Mannaerts creëerde drie fraaie gordijnen om de ruimte op een ingenieuze wijze op te splitsen in aparte delen. Het etablissement kreeg de naam ‘Victor’ als eerbetoon aan de Belgische art-deco architect Victor Horta, die het gebouw van het Bozar kunstencentrum in 1928 ontwierp. Van dinsdag tot zondag kan je vanaf 10 uur ’s ochtends tot middernacht in het Bozar café terecht voor één van de vele gezonde snacks die de menukaart te bieden heeft.

Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel, www.bozar.be

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bar Amigo, Bozar, Bozar café Victor, Brussel, Food, Hendrick's gin, Hotspots, Pascale Naessens, The Hendrick's Chambers of the Curious.