Hotspot: Antwerpse koffiebar Mirlo’s
©

Hotspot: Antwerpse koffiebar Mirlo’s

Leestijd: 1 min

Het pastelkleurige interieur en de zoetigheden van Mirlo's hebben je misschien al weten te bereiken op Instagram. Zaakvoerster Merel maakte van haar koffiebar een totaalconcept, waar je ook leuke gadgets shopt.

Op Erasmus in Valencia realiseerde de jonge ondernemer al dat ze thuis in België haar eigen zaak wilde starten. Ze volgde een patissier opleiding, opende een eigen foodtruck met cupcakes en combineerde dit met een job als barista in een Antwerpse koffiebar. Pas na haar ontslag kwam er een einde aan het voortdurend geschipper tussen jobs en was het tijd om met een volledig eigen concept uit te pakken.

Hotspot: Antwerpse koffiebar Mirlo's

Omdat enkel koffie nooit rendabel zou zijn, besloot Merel haar passies te bundelen. Haar oog voor leuke spullen bracht haar tot wat vandaag gekend is in Antwerpen als shop-stop Mirlo’s: een gezellige koffie, ontbijt- en lunchbar op de hoek van de Verbondstraat en Kasteelpleinstraat, vol Pinterest-waardige gadgets. De hele koffiebar ademt Merels stijl uit.

Bij Mirlo’s kan je de hele dag terecht voor een ontbijt en geniet je van koffieblends genoemd naar Sex and the City-personages: een Carrie of een Aiden: you name it! De French toasts (wentelteefjes) zijn niet alleen overheerlijk, ze staan, vergezeld van de te koop aangeboden papierwaren (van bijvoorbeeld Mr. Wonderful of StudioStationary), beeldig op die Instagram-posts.

See you at Mirlo‘s!
Verbondstraat 1, 2000 Antwerpen

Geschreven door Charlotte Van Beirendonck

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Antwerpen, Hotspot, Koffie, Mirlo's.